Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češka (†47) nepřežila výstup na Sněžku. Zemřela 200 metrů pod vrcholem

Autor: ČTK, kal, simao - 
28. května 2017
09:30

Polští turisté nalezli pod vrcholkem Sněžky českou turistku (†47), která byla v bezvědomí. Její život se nepodařilo zachránit, i když na místě zasahovali horští a letečtí záchranáři, uvedla polská zpravodajská televize TVN 24. Neštěstí se stalo v sobotu odpoledne, podle české policie ženu postihly zdravotní potíže.

„Dostali jsme hlášení o turistce v bezvědomí, ležící na stezce asi 200 metrů od vrcholu Sněžky,“ řekl polské televizi náčelník krkonošských záchranářů Slawomir Czubak s tím, že záchranáři pak přes telefon udělovali instrukce, jak poskytnout první pomoc.

Když se na místo dostali záchranáři, začali s oživováním, než ženu předali leteckým záchranářům.

„Žena nepřežila. Její tělo bylo předáno české straně,“ sdělil televizi zástupce policie z města Jelenia Góra.

Úmrtí na Řetězové cestě

Podle zástupce náčelníka Horské služby ČR pro oblast Krkonoše Pavla Jirsy se neštěstí stalo na takzvané Řetězové cestě poblíž vrcholu Sněžky. Tělo mrtvé turistky Horská služba převezla do Pece pod Sněžkou.

„My jsme jako Policie ČR byli vyrozuměni o této nešťastné události, kdy mělo dojít k nějaké zdravotní indispozici 47leté ženy asi zhruba 150 metrů pod vrcholem Sněžky, která šla ve skupině turistů. Přihodila se jí zdravotní potíž, zasahovali tam polští záchranáři. V tu dobu tam měl probíhat charitativní pochod,“ řekl Blesk.cz major Jan Čížkovský, mluvčí hradecké policie.

„Nic dle předběžných zpráv nenaznačuje nějaké cizí zavinění. Dle zpráv z lékařů místa se skutečně jedná o zdravotní indispozici,“ dodal.

Desterz ( 28. května 2017 14:08 )

Takže u článku o střelbě v Chomutově není diskuze Z pochopitelných důvodů No hlavně že tady je téma uznáno za "nezávadné" tak se tu člověk může "svobodně" vyjádřit

deep_ass_flsting ( 28. května 2017 12:16 )

Tu bych do postele nechtěl, když to vzdává před vrcholem.

bizon_pepa ( 28. května 2017 10:06 )

To asi nesla pro moc dobrou vec. Kdyz sla se skupinou osob a ti ji tam nechali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání