Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Učitelka z Olomoucka sledovala chlapce ve sprše, dostala výpověď za sexuální obtěžování

Učitelka sledovala chlapce na škole v přírodě, když se sprchovali. Dostala za to vyhazov.
Učitelka sledovala chlapce na škole v přírodě, když se sprchovali. Dostala za to vyhazov.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
2. července 2016
12:46

Učitelka prvního stupně základní školy v Tršicích na Olomoucku dostala výpověď, protože prý sexuálně obtěžovala děti. Pedagožka totiž dohlížela na chlapce ve sprše na škole v přírodě. Lidé, včetně rodičů žáků, považují kauzu za vykonstruovanou a požadují naopak odvolání ředitele školy. Na její podporu již sepsali také petici.

Učitelka prvňáčků Vanda Fabiánová dostala výpověď krátce po příjezdu od ředitele s odůvodněním, že při pobytu, ve zkratce řečeno, sexuálně obtěžovala chlapce ze své třídy, protože se s nimi opakovaně zavírala v umývárně, informovala MF Dnes.

Šokovaná učitelka skončila v pracovní neschopnosti a rodiče nedlouho nato rozjeli akce na její očištění. Včetně rodičů těch dětí, které učitelka údajně poškodila. Ředitel Jaromír Vachutka podal na učitelku trestní oznámení a za výpovědí kantorky ze školy si stojí.

Listu řekl, že je přesvědčen, že postupoval správně. Učitelka, která na tršické škole učila 11 let, označila případ za absurdní. Do sporu se vložila i sousední základní škola v Doloplazech, která nabídla, že celou třídu i s učitelkou může „přestěhovat“ k sobě. Mají kapacitu na to otevřít ještě jednu druhou třídu, píše deník.

paralenka ( 3. července 2016 10:48 )

S tou vaší dysgrafií se moc udělat nedá - a že ji máte v těžkém stádiu - ale s blbostí možná jo, stačí pár elektrošoků, něco sedativ... jestli myslíte, že čtyřicetiletý ředitel je už tak vyzrálá osobnost, aby mohl objektivně vyhodnotit situaci, mýlíte se! Tam ještě hrají roli emoce a osobní ambice, nikoliv zdravý rozum. Určitým signálem je i to, že se ozývají rodiče ve prospěch učitelky. Ale bohužel - obce mají pocit, že chlap je zárukou, že škola bude OK, takže v konkurzech chlapům dávají přednost bez ohledu na to, že mnozí se chovají jako lemplové! Jak uvádím jinde, taky jsem byla nucena dozorovat kluky ve sprchách. A zavřené dveře? Už jste zažila řádění dětí, když se dostanou ke kohoutku s vodou? Naše školní umývárny občas připomínají rybník, protože brano zavře samo a dozor hlídající současně několik tříd nemá téměř šanci kohokoliv u toho chytit!

sairait ( 3. července 2016 06:00 )

co ty si za blbey curak

malymysak ( 3. července 2016 05:57 )

čím větší blbec, tím vyšší funkce, viz třeba současný spor v policii

Miana ( 2. července 2016 23:02 )

 Děti si nestěžovaly, rodiče si nestěžovali, nic se tedy nestalo. Pana ředitele patrně vzrušují zavřené dveře a jeho chorobná představivost. Za zavřenými dveřmi se podle něj nutně musí dít něco nepřístojného. Asi s tím má pan ředitel zkušenost.

paralenka ( 2. července 2016 22:40 )

Pane Vachutko, jste hlupák, takže na ředitelském postu jste nejspíš omylem! V prvním pololetí chodili naši žáci na olomoucký bazén. Před výukou plavání je nutné je zavést do šaten, dohlédnout na převlečení, u sprch předat instruktorům. Takže jsme s kolegyní coby matky dnes dospělých synů vyfasovaly kluky.Vzhledem k feminizaci školství nás tam bylo víc - jedna úča vedle druhé! Kolem běžně chodili dospělí chlapi, střídaly se školní kurzy, prostě jsme byly v pánských sprchách, i když to úplně příjemné nebylo asi pro obě strany. Jsme tedy další z řady úchylných učitelek a je třeba na nás podat trestní oznámení! Ovšem podotýkám, jsou nás desítky!!! Ještě netušíte, proč si vás jako kantorka s celoživotní praxí dovolím nazvat hlupákem?! Když já jsem před dvaceti lety ředitelovala nedaleko Tršic, nosil jste na fakultě mazákům kabely, takže si tu drzost mohu dovolit! Jen doufám, že na obecním úřadu sedí normální lidé, i když v konkurzu vybrali zrovna vás.

Zobrazit celou diskusi