Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Umírajícího pustili z vazby a on šel vraždit: Před 20 lety se mstil rodině, která proti němu svědčila

Co se psalo v Blesku před dvaceti lety?
Co se psalo v Blesku před dvaceti lety?  (Autor: archiv Blesku)
Autor: red - 
11. července 2016
05:16

Dokážete si vybavit, co se v Česku dělo přesně před dvaceti lety, tedy v roce 1996? A jaké zprávy zrovna plnily titulní stránky Blesku? Pokud nemáte sloní paměť, tak si asi už nevzpomenete. Proto jsme si pro vás připravili letní seriál, v němž vám tehdejší události připomeneme.

Ve středu 3. července 1996 jste si na titulní straně deníku Blesk mohl přečíst vskutku otřesný kriminální příběh o soudci, který poslal na svobodu umírajícího vězně...

Ján Szücs (49) stanul před olomouckým soudem za to, že brutálně znásilnil nevlastní dceru (16). Nejednalo se navíc o jeho první provinění, muž měl naopak pověst nebezpečného recidivisty. Není tedy divu, že byl odsouzen k osmi a půl rokům vězení.

Jenže soudci Petru Bednářovi se odsouzeného zželelo kvůli jeho velmi špatnému zdravotnímu stavu. Szücs dle výsledků lekářské zprávy z vězeňské nemocnice umíral. Bednář ho tedy propustil z vazby a nařídil mu léčbu na urologickém oddělení. Jenže nebezpečný zločinec do špitálu nenastoupil a znovunabyté svobody využil k tomu, aby se pomstil svědkům, kteří ho za katr poslali.

Vypravil se do Litovle za rodinou dívky, kterou zhruba rok předtím znásilnil. Na jejího dědečka, jenž ho udal policii, vytáhl nůž a škrabku na trávu a začal mu vyhrožovat. Nestačilo mu ale, že staříka zranil.

V noci se k domu vrátil a zapálil ho. Nezáleželo mu ani na tom, že v něm mohly uhořet dvě nevinné děti. Ty však naštěstí na poslední chvíli z plamenů vytáhli hasiči. Pachatel byl ještě tu noc znovu zatčen a tentokrát už mu jeho podlomené zdraví nepomohlo. Putoval rovnou do cely předběžného zadržení.    

Blesk, 3. července 1996 Blesk, 3. července 1996 | Robert Klejch, archiv Blesku

 

 

 

 

cocumysvole ( 19. dubna 2018 18:46 )

To byl tutově nějakej kovanej Havloid

havran2 ( 11. července 2016 08:53 )

A tak my tady žijeme ! ! !

Samo ( 11. července 2016 07:00 )

Hajzl zůstane hajzlem za každého počasí a v jakémkoliv zdravotním stavu. Jakékoliv sociální cítění při výkonu trestu se u těchto recidivistů nevyplácí a naopak dopadne tak, že tento zločinec spáchá další trestný čin.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání