Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z kravína až na stůl: Jak se vyrábí český jogurt?

Jak vzniká jogurt?
Jak vzniká jogurt?  (Autor: Petr Soukup)
Autor: ula - 
8. května 2016
06:49

Téměř žádný snídaňový stůl se bez nich neobejde. Řeč je o jogurtech, kterými boxy v supermarketech přetékají. Víte, jak se vůbec vyrábí, co obsahují a jak poznáte kvalitní jogurt?

Na Karlovarsku sídlí továrna na jogurty, které jste si možná zařadili do úplně jiné země. Přitom se jedná o ryze českou firmu, kde se denně vyrobí 300 až 350 tisíc jogurtů. Vše začíná na nedaleké biofarmě.

Jak vlastně vzniká jogurt a proč se do něj přidávají bakterie? Zjistíte v reportáži:

Video Jak vzniká jogurt? - Andrea Ulagová, Petr Soukup
Video se připravuje ...

fotrpjotr ( 8. května 2016 14:07 )

No přece chemickou cestou.

ohrazenice ( 8. května 2016 10:04 )

Kdyby se v roce 1990 nezrušila ČSN tak máme kvalitní nejen potraviny.

Zobrazit celou diskusi