Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Zeman je ku*da.“ Na mostě „citovali“ Peroutku, silničáři to okamžitě smazali

Nápis v Brně rychle zmizel
Nápis v Brně rychle zmizel  (Autor: Twitter/Pavel Misak )
Autor: tmp - 
6. března 2016
18:23

Na mostě pod sjezdem z dálnice na brněnské letiště se objevil hanlivý nápis podepsaný F. Peroutkou "Miloš Zeman je ku*da". Jen několik hodin po jeho zveřejnění na sociálních sítích ho ale vystřídala jen bílá barva. Ředitelství dálnic a silnic totiž nápis okamžitě přemalovalo.

Dílo, které vypadalo, jako by ho vytvořil známý streetartový brněnský umělec Timo, se objevilo jen pár dnů poté, co soud nařídil Kanceláři prezidenta republiky, aby se omluvila vnučcce novináře Ferdinanda Peroutky za výroky prezidenta. Prezident to ale odmítl.

Ještě dopoledne si na nápis nikdo nestěžoval. „Zatím nám to nikdo neohlásil. Pokud to naše hlídka objeví, předá to státní policii. Ale domnívám se, že konkrétně Timo kvůli svým dílům nikdy žádný postih neměl,“ sdělil serveru iDnes.cz mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Jenže odpoledne se po zveřejnění na Twitteru objevila fotografie, jak je nápis přemalováván bílou barvou. "Hned jak nám to policie oznámila, začali jsme konat a nápis jsme odstranili,“ uvedl pro iDnes.cz Jan Studecký, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic. Nápis byl pryč už kolem 14. hodiny.

rumungro ( 7. března 2016 11:29 )

Není nad to, zvyšovat si sebevědomí, urážením prezidenta.

..krakonos500 ( 7. března 2016 09:22 )

To je dobře, alespoň mne ve srovnání s jedním senilním ochlastou budou považovat za super inteligenta.

..krakonos500 ( 7. března 2016 08:25 )

 My komunisté, zloději a ostatní levicová pakáž stojíme pevně za svým soudruhem prezidentem! Čest práci! (vaší práci, ze které žijeme, hloupá lůzo)

zada ( 7. března 2016 07:16 )

Vlastní snahou autora nápisu, udělal autor nápisu z Peroutky idiota. Pod tohle by se asi nepodepsal!!!!!

zada ( 7. března 2016 07:13 )

1/ Urážet prezidenta republiky je něco jako o "chorém mozku" a neúctou k němu a v podstatě i k těm co jej zvolili. 2/ Opakovaný vtip není vtipem. 3/ Srážka s blbcem, kterým autor nápisu dozajista je, se řídí heslem "Nápis hloupejch na všech sloupech". IQ autora je na bodu mrazu . 4/ Pražská a česká kavárna se zase probrala.....co jiného od nich čekat, že?

Zobrazit celou diskusi