Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nový bič na řidiče: Máte letní gumy a někdo vás nabourá? Zaplatíte i vy!

Autor: Jiří Čada - 
9. listopadu 2015
05:00

Řidiči, pozor! Pokud stále ještě jezdíte se svými auty na letních pneumatikách, případná dopravní nehoda se vám může pěkně prodražit. A to bez ohledu na počasí i to, jestli jste nehodu zavinili vy!

Za okny to na příchod zimy opravdu ještě nevypadá, a tak si mnozí řidiči dávají s přezutím načas. Jenže policisty ani pojišťovny to v případě nehody nemusí zajímat.

„Letos od 1. listopadu musíme do protokolu o každé dopravní nehodě uvádět, na jakých pneumatikách jsou účastníci nehody obuti. Je to naše povinnost,“ uvedla pro Nedělní Blesk mluvčí policie na Vysočině Dana Čírtková.

To však jen málokdo z řidičů ví. Dopravní značka „povinná zimní výbava“ tak ztratila zcela své opodstatnění a z Vysočiny už nyní zcela zmizela. „V našem kraji už tyto značky rozmísťovány nejsou,“ zdůraznil ředitel Krajské správy a údržby silnic v Jihlavě Jan Míka. Zápis od policie o letních gumách ale může být takříkajíc voda na mlýn některých pojišťoven a řidičům mohou pojistné pak výrazně krátit.

„Předně musím zdůraznit, že pojišťovny jsou tu od toho, aby klientům hradily škody,“ namítl Václav Bálek z pojišťovny Allianz. „Podstata je vždy v příčině nehody. Pokud se však v protokolu o nehodě od policie objeví, že k nehodě v zimním období došlo na letních pneumatikách, pak by patrně došlo ke krácení vypláceného pojistného,“ připustil Václav Bálek.

krhounek84 ( 9. listopadu 2015 13:36 )

Nez nekomu bude rikat blbec tak se nejdrive podivejte do zrcadla a nebo pouzijte google... Hned prvni clanek - http://www.denik.cz/automoto-denik/mnoho-ridicu-v-lete-dojizdi-zimni-pneumatiky-je-to-legalni-ale-ta ke-nebezpecne-2.html

dfghjk ( 9. listopadu 2015 12:29 )

Zachovej klid, zavedená a osvědčená strategie současných medijí je lidi emocionálně vyburcovat, což lze dělat v zásadě dvěma způsoby, buď jim udělat radost, nebo je nas rat. Blesk jde druhou cestou. Všechno ostatní - pravdivost, úplnost, vyváženost atd. - jde stranou.

sairait ( 9. listopadu 2015 12:26 )

nemůže, protože je to blbec

mitoz ( 9. listopadu 2015 10:21 )

Počasí na nějaké zákony z vysoka s... Prostě je teplo. A pokud nějaká pojišťovna na tom spekuluje, tak nezbývá než se bránit soudně. Ostatně tak to bylo i při krácení plnění oprav, protože podle názoru pojišťoven došlo ke zlepšení předchozího stavu.

bizon_pepa ( 9. listopadu 2015 08:31 )

Můžeš sem dát odkaz na své tvrzení?

Zobrazit celou diskusi