Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Ať žije Havel,“ volal polonahý demonstrant na Zemana. Pak ho sebrala policie

Autor: všm - 
28. října 2015
17:20

Oslavy výročí vzniku samostatného Československa se kromě piety nesou i v duchu demonstrací a protestů. Nejen proti imigrantům či pro imigranty, ale také například proti hlavě státu – Miloši Zemanovi. Na toho pískalo a pokřikovalo několik jeho odpůrců na Hradčanském náměstí během pietní akce u sochy T. G. Masaryka, kam již dříve položili věnce rektoři pražských vysokých škol. Polonahý muž na prezidenta dokonce křičel: „Ať žije Havel.“ Pak ho odvedla policie.

Policie při pokládání věnce prezidentem Milošem Zemanem u sochy Tomáše Garrigua Masaryka na pražském Hradčanském náměstí zadržela jednoho muže. Důvodem bylo to, že svým jednáním narušoval pietní akt, uvedla mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová. Povyk při kladení věnce k výročí vzniku samostatného Československa kritizuje prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Ochranná služba při kladení věnců zajistila jednoho muže pomocí hmatů a chvatů a druhý muž je následoval na místní oddělení Malá Strana,“ řekla Nguyenová.

Pietnímu aktu na Hradčanském náměstí přihlíželo několik stovek lidí, mezi nimi i Zemanovi odpůrci. Někteří pískali a křičeli, při prezidentově odchodu jich pár drželo v rukou červené trenýrky. Obří červené trenýrky namísto prezidentské vlajky vyvěsili nad Pražským hradem na protest proti Zemanovi zhruba před měsícem členové skupiny Ztohoven.

Pozastavuji se osobně nad tím, že pár uřvanců mezi davem poklidně přihlížejících ostudně povykovalo i během státní hymny,“ uvedl Ovčáček.

 Podívejte se, jak incident probíhal:

Video „Ať žije Havel,“ řval polonahý muž na Zemana. Policie ho sbalila - Jan Brunclík
Video se připravuje ...

Před prezidentem položili květiny u sochy TGM zástupci rektorů vysokých škol, kteří odmítli přijít večer na ceremoniál předávání státních vyznamenání. Reagovali tak na to, že Hrad na ceremoniál nepozval dva z rektorů, kteří měli s prezidentem v minulosti spory. 

Prezident pokládá věnce:

Video Zeman a pokladání věnců bez demonstranta - Jan Brunclík
Video se připravuje ...

salto ( 29. října 2015 13:54 )

Klecové lůžko, dva statní, ostění ošetřovatelé a skotské střiky - to by jim udělalo dobře

vi3ol ( 28. října 2015 21:26 )

Trefená husa??..

vi3ol ( 28. října 2015 21:21 )

Naivo.. .V.K.Lausův nástupce.. nevěděli, kdy se zas dostanou k moci..a nakonec ji nikdy neztratili..

o.horinek ( 28. října 2015 21:20 )

ty jsi toho vydělal spíš podělal

o.horinek ( 28. října 2015 21:17 )

kolik ti je usmrkanče,to je o ČESKOSLOVENSKU ty trubko.

Zobrazit celou diskusi