Exkluzivně v kuchyni fast foodu: Burger z mrazáku je hotový za 120 sekund!
Jídlo z prášku, špatné skladování potravin a přepálený olej. Právě tyto mýty o rychlém občerstvení se rozhodl rozptýlit jeden z nejznámějších fast food řetězců. Kameru Blesku proto nechal nakouknout do kuchyně. Jak to tam vypadá? A nezapomněla naše reportérka při přípravě hamburgeru na okurku jako slečna ve slavném náborovém klipu? Podívejte se na video!
V kuchyni i ve skladech, kam běžně nemá zákazník přístup, panují velmi přísné hygienické podmínky. Pokud při nákupu hamburgeru uslyšíte pípnutí, je to znamení pro všechny zaměstnance, že si mají umýt ruce. Návod je vyvěšený přímo nad umyvadlem.
Potraviny jsou skladovány v odpovídajících teplotách v obřích mrazících boxech, kde se pravidelně kontroluje, zda rtuť teploměru příliš neklesla či nestoupla.
Zmrazené mleté hovězí maso z přední čtvrtě se smaží na grilu přibližně 120 sekund, zpětně je ještě kontrolováno, zda je dostatečně připraveno. Maso neobsahuje žádné separáty, není nijak předem dochucené, zaměstnanci jej osolí a opepří přesně odměřenou dávkou. Na maso smějí sahat pouze v rukavicích.
Ve chvíli, kdy je hamburger vyroben, běží mu „odpočet“. Pokud se do určité doby neprodá, je vyhozen. V minulosti čas odměřovaly hodiny, nyní je vše kontrolováno počítačem. Samozřejmě zaměstnanci musí mít přehled, kolik hamburgerů bylo vyrobeno, aby jich nebylo příliš mnoho a nelikvidovaly se zbytečně.
Hranolky se smaží přesně tři minuty ve směsi slunečnicového a řepkového oleje. Ten je také kontrolován, aby náhodou nebyl přepálený. Teplota oleje se také hlídá, musí mít 168 stupňů.
Restaurace lpí také na přesném třídění odpadu a jeho ekologické likvidaci. Pokud odložíte tác s jídlem, odpad se dále třídí ve speciální místnosti do barevně oddělených pytlů.
Většina surovin je od dodavatelů z Čech a Slovenska, další pak z Evropy, například hamburgerové housky peče rakouská firma.
Jídlo z fast foodu není zcela jistě vzorem zdravé výživy, ale strávník nemusí mít obavy ze žaludečních obtíží, způsobených špatným skladováním nebo nevyhovujícími podmínkami v kuchyni.
stejne to je sama fransiza jako ikea, jde jim pouze o zisk. na kvalitu a propustene zamestnance kaslou.