Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Slovenská krkavčí matka, která se vzdala dítěte: Syna dostala zpět!

Autor: shp - 
29. května 2015
15:15

Porodila syna, ale přestala ho chtít. Slovenka Bibiana Stránská (25) se ho proto rozhodla předat sociální péči ve Velké Británii, kde pracovala jako servírka. Dítě poté úřady poslaly na Slovensko, kam dle zákonů patří. Transport krásného modrookého chlapečka Benjamínka upoutal pozornost celé Evropy. V krkavčí matce se nakonec hnulo svědomí a požádala o jeho navrácení. A ve své domovině ho získala zpět.

Snímky vyděšeného Benjamínka z cesty z Velké Británie na Slovensko viděla i Bibiana. Uvědomila si, že udělala chybu a že chce své dítě zpět. Měla štěstí, soud jí dítě vrátil. Snad se o něj postará už konečně pořádně jako opravdová matka.

Soud nařídil předběžné opatření, kterým odevzdal dítě do péče matky. Soud takto rozhodl i na základě nových skutečností, které nastaly v této záležitosti, dále přihlédl k výsledkům sociálního průzkumu v rodině matky dítěte a také k Úmluvě o právech dítěte, ze které vyplývá, že dítě má poznat své rodiče a má být prioritně vychovávané v jejich opatrovnictví,“ vysvětlil Roman Tarabus z Krajského soudu v Trenčíně.

Benjamínek se tak konečně octnul v náručí své rodiny. Bibiana v doprovodu rodičů si pro něj přišla do dětského domova v Novém Meste nad Váhom. Do řeči jí však moc nebylo a z výrazu její tváře bylo vidět, že se za svůj čin stydí a má výčitky. Na malé děťátko se však dívala s láskou. „Jsem šťastná, že mám syna zpět,“ prohlásila, když ho nakládala do auta.

I Benjamínkovi prarodiče těžko hledali slova. „Toto je druhý nejkrásnější den v mém životě,“ usmíval se dědeček. „Doma má vnuk připravené všechno, co potřebuje, kompletně zařízené,“ dodal. Když pak všichni dorazili domů, neubránili se slzám.

oliiiii3 ( 20. července 2021 12:25 )

Tak hlavně at ji hlídají, chtěla bych vidět že se do smrti o něj bude starat,chudák dítě

zelena.karkulka ( 29. května 2015 23:00 )

 Mediální hon...k čemu pak je ten utajený porod? Postě se nějak rozhodla a teď to musela vzít zpět pod tlakem rodiny a okolí...je otázka,jestli z ní bude milující matka....Kdyby jí dali pokoj,mohl být kluk v rodině,kde děti mít nemůžou

verka1 ( 29. května 2015 21:17 )

já bych takovou matku nelitovala. jak může zabít svoje dítě?

verka1 ( 29. května 2015 17:59 )

proč takové články píšete? tato matka kdyby dala chlapečka do babyboxu, tak by nikdo nevěděl jaká matka ho tam dala. nevím proč jí odsuzujete, že je krkavčí matka. chlapeček je moc krásný

tesarl ( 29. května 2015 17:54 )

Krásnej klučík, Slováci rozhodli správně, myslím si, že babička je dost zodpovědná a mladá pochopila. Jen jsem se zhrozil v jaký barabizně to bydlej, no to je hnus, jak v něčem takovým můžou lidi bydlet. Zábradlí naprosto zrezivělý, to je nebezpečný, může se utrhnout a majitel se nedoplatí. Hnus, tam bych nebydlel ani den. Ale malýmu přeju už jen krásnej život.

Zobrazit celou diskusi