Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Dvojčata Veronika a Martina zaskočila lékaře: Porodila ve stejný den!

Autor: shp - 
19. května 2015
15:14

Ve stejný den se narodily a ve stejný den i porodily! Slovenky Veronika (30) a Martina (30) přivedly 14. května v ružinovské nemocnici v Bratislavě na svět svá miminka. To zaskočilo nejenom je, ale i zkušené lékaře. Sestry jsou totiž jednovaječná dvojčata.

Veronika a Martina se narodily a vyrůstaly v Šenkvicích. Během mládí se jedna od druhé nehnula ani na krok. Chodily do stejných škol, seděly v jedné lavici, a dokonce obě vystudovaly pedagogickou fakultu v Nitře. „Byly jsme na sobě závislé a mezi sebou propojené,“ řekla Veronika Novému Času.

Sestry se nevdávaly zároveň a to, že porodí ve stejný den, je nenapadlo ani ve snu. „Celá rodina měla radost, když jsem oznámila, že s manželem čekáme první dítě,“ vzpomíná Veronika. „Šok přišel o týden později, když i já jsem oznámila, že jsem těhotná,“ směje se Martina.

„Měla jsem termín porodu 11. května, Veronika 12. května,“ dodala. Nakonec se 13. května setkaly ve stejné místnosti. O den později už byly děti na světě. „První rodila Veronika přirozenou cestou, já až po ní císařským řezem,“ vysvětlila Martina.

„Když jsem porodila, Martinu pustili ke mně, ještě mi sahala na břicho a za chvíli začala rodit i ona,“ říká Veronika. „My jsme odmalička od sebe k nerozeznání, ale naše maličké jsou celé po svých tatíncích,“ dodaly obě maminky souhlasně.

makmark ( 19. května 2015 18:54 )

tohle me přesvedcuje věřit, že lidi hodne planuji - i souloz ve stejny den

jastana..... ( 19. května 2015 15:42 )

No a ještě měly mít dvojčata a se stejným chlapem. To by teprve bylo něco.

Zobrazit celou diskusi