Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bomba v pražském autě: Vietnamci podezřívají narkomafii

Autor: dce - 
24. dubna 2015
10:14

Bomba ve voze v pražských Horních Měcholupech vyděsila nejen místní, ale hlavně celou vietnamskou komunitu. Bojí se totiž, že jde o drsné vyřizování účtů mezi narkomafií a podnikateli. 

Bomba ve stříbrné škodovce, která vybuchla ve středu dopoledne v Horních Měcholupech, vážně zranila ženu vietnamského původu. Podle informací deníku Lidové noviny byla bomba vyrobena ze snadno sehnatelných surovin a nebyla větší než kávový šálek. I podle policie nebylo ve voze elektronické výbušné zařízení – žena tedy bombu odpálila nic netušíc sama, pravděpodobně mechanicky.

Nálož byla podle všeho opravdu primitivní – bylo v ní jen asi 150 g výbušniny. „Nejspíš chloritan draselný či černý prach,“ řekl Lidovým novinám nejmenovaný zdroj. Vyvstává tak otázka, co přesně pachatel zamýšlel – měla bomba snad jen způsobit pozdvižení ve vietnamské komunitě?

I policie vyšetřuje verzi, která se týká vyřizování účtů mezi podnikateli. Podle předsedy Česko-vietnamské společnosti Marcela Wintera byla žena úspěšnou majitelkou několika nehtových studií. „Mohla to být konkurence,“ dodal.

Neoficiální vietnamské zdroje ale uvádějí mnohem drsnější podezření – mohlo jít o vyřizování účtů narkomafie! Přičemž bomba byla pouze vzkaz pro někoho z ženina okolí. „Sami Vietnamci jsou z toho zděšeni. Když měli dříve konflikty, řešili je spíše mačetami. Tohle se stalo poprvé,“ uvedl Winter.

Expert na organizovaný zločin ale tvrdí, že je podobná teorie velmi neobvyklá. „Tohle se dá vyložit jako demonstrace síly, která má zastrašit ještě někoho jiného,“ prohlásil. Vietnamské kriminální sítě se na sebe totiž mimo komunitu snaží příliš neupozorňovat.

verka1 ( 24. dubna 2015 16:01 )

větnamská mafie

majojo ( 24. dubna 2015 12:14 )

majojo ( 24. dubna 2015 12:12 )

blbost

agfor ( 24. dubna 2015 11:47 )

Také způsob, jak se začlenit do majoritní společnosti. Pořád lepší, než kdyby jejich tlupy vyřvávaly po nocích, mlátili nás, vykřikovaly něco o dišgriminácii a požadovaly další dávky.

petr11 ( 24. dubna 2015 11:15 )

.....to se tu člověku opravdu hezky pracuje...kolik mafií je prolezlých ve státě...???

Zobrazit celou diskusi