Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Grázlovo BMW, kterým zabil Marušku, vrátili rodině! Otec ho hned nechal přepsat na jinou osobu

Autor: dce - 
18. března 2015
12:56

Při vynášení rozsudku nad Markem Půčkem soudkyně zmínila záměr zabavit i jeho luxusní BMW, kterým zabil mladou Marušku. Jenže k tomu nedošlo – policisté ho vrátili Půčkovu otci a ten ho urychleně přepsal na někoho jiného. Policisté se brání chabými výmluvami, proč to udělali.

Marek Půček loni v srpnu v opilosti a pravděpodobně pod vlivem drog nezvládl svůj vůz a vjel na autobusovou zastávku u Švandova divadla. Tam v tu chvíli stála i Maruška a čekala na spoj do práce. Toho už se ale nedočkala. Půčkovo BMW ji smetlo z chodníku a dívka zraněním podlehla. Půček z místa nehody uprchl a policii se nahlásil až po 16 hodinách, kdy vystřízlivěl.

Soud mu začátkem března uložil nepravomocný trest ve výši sedmi let s osmiletým zákazem řízení. Soudkyně Iva Fialová už při vynášení rozsudku zmínila, že chtěla nechat Půčkovo auto propadnout, jenže to už tou dobou bylo napsané na jinou osobu.

Policisté ho totiž neprozřetelně vrátili Půčkovu otci. Policie z nepochopitelných důvodů auto vrátila rodině, a to ještě v srpnu loňského roku, kdy se nehoda stala. Otec obžalovaného poté na základě plné moci auto ihned převedl na někoho jiného,“ řekla podle serveru Lidovky.cz Fialová. 

Policejní mluvčí ale říká, že propadnutí neschválila státní zástupkyně Jana Schröderová, ta tvrdí, že se k ní celá věc vůbec nedostala. Policisté se hájí tím, že vůz nebylo nutné zadržovat. „Protože byla na pachatele uvalena vazba a vozidlo bylo navíc značně poškozené a v nepojízdném stavu, bylo zřejmé, že zamezení páchání další trestné činnosti bylo dosaženo jinými prostředky,“ prohlásila policejní mluvčí Jana Rösslerová. 

Video Grázl z BMW dostal 7 let: maminka na Marušku pořád čeká - Pavel Schuster, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

dietr ( 18. března 2015 13:41 )

Tatík v tom umí chodit, ti policajti určitě nebyli tak aktivní sami od sebe

bandour ( 18. března 2015 13:03 )

je to hanba a platí, že vlci se nepokoušou. Všechno policie hlídá, ale jak jde minimálně o 1 mega a nějaké vš.mné, najde se skulina vždy. Možná děda bývalý ministr, ještě nějakou zapomenutou známost měl.

Zobrazit celou diskusi