Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zapomenutý ostrov: Domorodci střílí šípy na letadla. A chtějí zabít průzkumníky

Autor: ver - 
23. dubna 2015
05:00

Kmen domorodců na tomhle zapomenutém ostrově v Indickém oceánu žije přibližně 60 tisíc let - bez kontaktu s okolním světem. Nelze se tedy divit tomu, že je nepřátelský k cizincům. Kvůli hořícím šípům a pokusům o zneškodnění průzkumných letadel kameny se nikdo na ostrov neodvažuje.

Z ptačí perspektivy vypadá ostrov jako rajská zahrada s úžasnými plážemi a lesy. Pro turisty nebo rybáře je ale lepší vyhnout se ostrovu velkou oklikou. Návštěvníci, kteří se odváží vstoupit na ostrov, na sebe totiž berou riziko napadení členy domorodého kmene. V roce 2006 zde zabili dva muže, kteří nezákonně lovili na území ostrova.

Je příliš nebezpečné se k domorodcům kvůli jejich nepřátelství vůči cizincům přibližovat. To znamená, že jsou jen velmi zřídka fotografováni. Na videozáznamech nejsou vidět už vůbec. Většina těchto záznamů je navíc nekvalitní.

K dispozici jsou alespoň záznamy o počtu obyvatel ostrova. Ty však také nejsou zcela jasné. Odhady se pohybují v rozmezí od několika desítek do několika set obyvatel. Neví se totiž, jaký měla na ostrov dopad vlna tsunami v roce 2004. Moderní civilizací nedotčený ostrov, který obývají, se jmenuje North Sentinel a nachází se v Bengálském zálivu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 23. dubna 2015 13:22 )

Hlavně aby jim tam Amíci nezřídili ambasádu!!

dingous ( 23. dubna 2015 11:49 )

kecáš. taková adresa neexistuje

lunatic ( 23. dubna 2015 11:17 )

No tak jeďte do Chorvatska

nojasne ( 23. dubna 2015 10:40 )

Jen se moc nebij v prsa. Tady v diskusi je schizofrenik každej.

ivoadler ( 23. dubna 2015 10:05 )

To je správné, cizince je třeba zabíjet. Jen tak se udrží multikulturalita současného světa. Jinak budeme uniformní masou blbečků narvanou do džín a triček z Hongkongu.

Zobrazit celou diskusi