Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pár z Moravy hodil českou zimu za hlavu: Velikonoce na Velikonočním ostrově!

Autor: Tomáš Koníček, zrk - 
7. dubna 2015
05:07

Pane jo, to byl ale nápad! Eva Svobodová a její přítel Karel Šumpela zvolili opravdu originální oslavu Velikonoc. Vyrazili totiž na Velikonoční ostrov! Teď je tam 25 °C!

Dvojice si tak prý splnila životní přání. „Jet na Velikonoční ostrov byl vždycky můj sen. A když už se tak jmenuje, tak jsme si s přítelem řekli, že nejlepší to bude právě na Velikonoce,“ řekla Blesku Eva, která pochází z Nosislavi na Brněnsku a její přítel je z Miroslavi na Znojemsku.

Ač tamní obyvatelé Velikonoce neslaví, dvojice si na ostrov vzala pořádnou výbavu. „Kromě pomlázky s sebou máme i krojové oblečení. Místním se to moc líbí a právě o pomlázku se moc zajímají,“ řekla vášnivá cestovatelka.

Na ostrově, kde žije pouze 5 tisíc lidí, dvojice potkala dokonce další dvě Češky. „Všichni se tu znají, takže nebyl problém se potkat na pláži. Obě se sem provdaly,“ prozradila Eva, která je s přítelem na studijním jazykovém pobytu v Kanadě, odkud na ostrov vyrazili. Dlouho se tam ale nezdrží. „Za týden vyrážím na cestu po Číně, Tibetu a Nepálu. V létě se pak chystáme pěšky vylézt na Machu Picchu,“ prozradila cestovatelka.

popocatepetl ( 7. dubna 2015 06:00 )

No jo, za jeden den tam sice máte prohlédnuto všechno (tj. všechny sochy), ale cesta tam z Evropy by trvala přes dva dny a z Kanady je to jen o kousek blíž. Skoro nic není tak daleko.

Zobrazit celou diskusi