Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílenec v kokpitu: Kapitánovi dal do kafe močopudné kapky

Autor: shp - 
8. dubna 2015
13:20

Nic nepodcenil. Kopilot Andreas Lubitz (†27) zkázu letu 4U9525 důkladně plánoval. Kapitánovi letu měl údajně do kafe nalít močopudné kapky, aby si musel z kabiny odskočit na toaletu a on mohl dokonat své dílo zkázy.

Piloti potřebují být ve střehu, i když většinu průběhu letu obstarává autopilot. Aby byli bdělí, běžně pijí kafe, které jim nosí do kabiny letušky.

Podle listu Express Lubitz využil právě toho, že kapitán letu 4U9525 Patrick Sondheimer (†36) popíjel kávu. V nestřežený okamžik mu měl do šálku nakapat močopudné kapky.

Pak už se odehrála série událostí, které vedly k zřícení Airbusu A320 německých aerolinek Germanwings. Patrick Sondheimer si musel odskočit, když se pak chtěl vrátit do kabiny, Lubitz ho nepustil a s letadlem se záměrně zřítil.

Lubitz šel při vybrání kapek na jistotu. Podle Expresu totiž vyšetřovatelé v jeho počítači objevili v historii prohlížeče údaje, podle kterých vyhledával nejrůznější léčiva.

ixtlil ( 10. dubna 2015 21:19 )

Tak nejprve tvrdili, že se mu vůbec nechtělo na WC a že prý jej doslova z kabiny vyháněl, slovy ty jsi nebyl v Barceloně, běž teď. Nyní toto své první tvrzení popírají kapkami, tak k čemu by jej tedy vyháněl slovně, když by jej k tomu nutily kapky fyzicky. Samé lži.

pea.p ( 9. dubna 2015 09:38 )

Tak to mě dostalo

mandat ( 8. dubna 2015 21:15 )

To snad neni pravda.Co jeste se nedozvime.Nevim,zda si to vymyslel Blesk nebo Lufthansa. Kdy mu ty kapky asi dal`? to by si snad kapitan vsimnul.Vse je to nesmysl.Snazi se jen a jen zamerit na pilota,aby se nekdo nezacal zajimat o technicky stav letadla.Lufthansa je banda prolhana.

voght.jentakjen ( 8. dubna 2015 19:04 )

Co nám dal Rus od 1948-rekapitulace pro české hlupáky . Udělal si z nás svoji državu/satelit a nastolil zde rudý teror-vraždil naše lidi-zničil naše ČSSR nerostné bohatství-uran-zničil ekonomicky 7. nejlepší zemi Evropy mezi válkami-okupoval nás vojensky-svého spojence od srpna 1968(!!!)a střílel do nás-zavřel nás od okolního světa na 40let-drancoval nás-zavedl tady východní svrab a chudobu že tady nic nebylo-v roce 1980 byla kvůli Solidaritě v Polsku od něj mobilizace v ČSSR a čekalo se na další invazi do spřátelené země ( to taky dělá NATO ?? ) a těch 170 tisíc mrtvých vojáčků za 2. války vůbec nemuselo být díky té komedii na Dukle a jinde a neschopnosti velitelů RA - VÁLKA SE VYHRÁVÁ I S MENŠÍMI OBĚTMI ALE MUSÍ SE UMĚT VELET A NE HNÁT SVÉ VLASTNÍ LIDI PŘED SVÝMI HLAVNĚMI A NATAŽENÝMI ZÁVĚRY DO STEČE-kolik bylo kulek zezadu od politruků a další vlastní rudé pakáže...tak proto již nechci nikdy Rusáka tady,jsou to nezvladatelní kočovníci a pastevci dobytka a ne lidé* Co tam bude dělat Kim Čong-un?? Že by nepostradatelný poradce? Sice jde o představitele jaderné mocnosti,země kde občané nemusí platit daně, ale!!! Korea s 23 mil.obyvatel má 1,3 mil. vojáků, potýká se s nedostatkem elektřiny (v noci tma), v nemocnicích dokonce probíhají při svíčkách i operace bez narkózy nevydensifikovanými nástroji, v koncentračním táboře Jodok je odhadem 200 000 lidí.V každé domácnosti musí viset a být pravidelně odprašován portrét vůdce-je to pod kontrolou úřadů. Na provoz rádia,televize musí být povolenízaměstnavatele, povoleno je jen přijímat severokorejské,cenzurované stanice. Průměrná mzda-1 dolar/měs. Já bych se hanbou propadal ve společnosti, která toleruje přítomnost zástupce takovéto "civilizace"

stejne ( 8. dubna 2015 18:46 )

Tak Sobotka odsoudil cestu Zemana, to boli, takovi spolubojovnic a prezident se rozhadal s kazdym. Je sam, Ovcacek a Putin mu zbyli, to je zle!!

Zobrazit celou diskusi