Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hromadné znásilnění 71leté jeptišky v Indii: Zatkli první podezřelé

V Indii byli zatčeni muži podezřelí ze znásilnění jeptišky
V Indii byli zatčeni muži podezřelí ze znásilnění jeptišky  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, ljš - 
26. března 2015
14:30

Odporné zrůdy! Indická policie zatkla první dva podezřelé v případu znásilnění 71leté jeptišky při přepadení křesťanské misijní školy před necelými dvěma týdny. Jeptiška po hromadném znásilnění skončila ve vážném stavu v nemocnici.

Policie upřesnila, že muži byli zadrženi po celostátním pátrání na různých místech ve středu večer. Podezřelý, kterého zatkla policie ve finanční metropoli Bombaji, prý přiznal, že byl součástí gangu, který na školu ve státě Bangla zaútočil. Obvinění ze znásilnění ale dotyčný odmítl.

Policisté nyní pátrají po dalších podezřelých, kteří v polovině března přepadli klášterní školu 80 kilometrů severovýchodně od Kalkaty a rovněž v ní vyplenili kapli, zničili náboženské předměty a ukradli hotovost.

Kalkatská policie čtyři z šesti útočníků identifikovala podle záběrů na bezpečnostních kamerách. Vyslechnuto bylo v minulých dnech osm lidí, nikdo ale nebyl až do středy v souvislosti s incidentem zatčen, což vyvolalo ostré kritiky veřejnosti. Policie slíbila odměnu 100 000 rupií (40 000 Kč) za jakékoli stopy vedoucí k zadržení podezřelých.

V Indii bylo sexuální násilí mnoho let tolerováno. Změna nastala v prosinci 2012 po brutálním hromadném znásilnění třiadvacetileté ženy v jedoucím autobusu v Dillí, které skončilo smrtí oběti a způsobilo pobouření v celé zemi. Vláda pak zdvojnásobila tresty vězení pro násilníky na 20 let a učinila trestné činy také z voyeurství, stalkingu a obchodování se ženami.

Znásilnění jeptišky přitáhlo také znovu pozornost k množícím se útokům na křesťanské kostely po květnovém nástupu hinduistických nacionalistů premiéra Naréndry Módího k moci. Křesťané, kteří představují dvě procenta indické populace, si stěžují, že v jejich komunitě vládne nyní atmosféra strachu.

vosavopruz ( 26. března 2015 15:34 )

Jo na Sony Playstation 1 si moc dobře pamatuju.Tekken,Gran Turismo,Crash Bandicoot to byly pecky.

Zobrazit celou diskusi