Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ISIS vydal seznam smrti: Zveřejnil jména, fotky a adresy amerických vojáků

Autor: ljš - 
21. března 2015
19:46

Mají hackery, kteří dokážou prolomit i ty nejlépe zabezpečené sítě. Islámskému státu se podařilo získat osobní údaje stovky amerických vojáků. Na seznamu smrti, který zveřejnil, tak nechybí nejen jména a fotografie, ale i adresy.

Podle islamistů jsou vojáci, kteří jsou na seznamu smrti, odpovědní za bombardování cílů ISIS v Iráku, Sýrii, Jemenu, Somálsku a Afghánistánu. Vyzývají proto své stoupence ve Spojených státech, aby jim vrátili úder.

Americké vojenské databáze prolomila skupina, která si říká Divize hackerů Islámského státu, a seznam smrti nazvaný „džihád proti křižákům“ zveřejnila pomocí polské sociální sítě JustPaste.it, kterou mají teroristé v oblibě.

„Toto jsou nevěřící, kteří shazovali bomby v Sýrii, Iráku, Jemenu, Chorásánu a Somálsku, jsou ze stejných zemí, kde žijete vy, takže kdy začnete jednat? ptá se skupina ve výzvě a dodává, že je pro stoupence Islámského státu povinností tyto vojáky zabít. „Zabijte je v jejich vlastních zemích, setněte jim hlavu u nich doma, ubodejte je k smrti v ulicích, po kterých chodí v domnění, že jsou v bezpečí,“ dodávají.

Pentagon má tak nyní plné ruce práce s tím, aby pravost údajů ověřil a zabránil případným útokům. Situaci ale odmítá jakkoli blíže komentovat. „Bezpečí našich vojáků je pro nás prioritou,“ uvedla mluvčí amerického ministerstva obrany.

provokaterka ( 22. března 2015 11:12 )

To máte amici za to,že jste jim to umožnili,v Syrii je vyzbrojujete a školíte a jinde jim prostor na zemi.Nezapomeňte se vymluvit na Putina a Rusku prodloužit sankce.

jerry39 ( 22. března 2015 10:54 )

Jak se do lesa volá tak se z lesa ozyvá

tymitaky ( 22. března 2015 00:12 )

Je to možne, někdy se mi zdá, že mu to leze na zbytek mozku.

asijo ( 21. března 2015 23:11 )

Kdo by měl,amici jsou rádi,že jim prodávají zbraně a Rusko chrání své občany před fašisty na Ukrajině.

fotrpjotr ( 21. března 2015 23:09 )

Teroristi proti teroristům.

Zobrazit celou diskusi