Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Teroristé z ISIS unesli 90 křesťanů: Jsou mezi nimi ženy i malé děti!

Autor: ČTK - 
24. února 2015
10:23

Členové radikální skupiny Islámský stát unesli z vesnice v severní Sýrii až 90 křesťanů. Muže odvedli do hor, ženy a děti zadržují ve vesnici. Podle serveru Newsweek se jednomu z unesených podařilo spojit se telefonicky s příbuznými.

Incident se stal v pondělí v obci Tall Tamir v provincii Hasaká, která leží v severovýchodní Sýrii. Bojovníci IS oddělili muže od žen a dětí a muže odvedli do hor. Ostatní zůstali ve vesnici, ale IS je střeží. Jednomu z rukojmích se podařilo zavolat příbuzným do Kanady a ti se spojili s organizací, která si říká Demand for Action (ADFA), jež organizuje záchranné akce pro příslušníky chaldejské církve. Právě ADFA případ zveřejnila.

Mnozí z rukojmích prý mají rodiny také ve Švédsku a v Německu. Když se zástupce ADFA snažil do vesnice dovolat, zvedali telefony už jenom příslušníci IS. Řekli nám, že už se nemáme pokoušet telefonovat, protože nemůžeme nijak pomoci,“ citoval Nuri Kinoa z ADFA Newsweek.

IS prý chce rukojmí vyměnit za své vězněné členy. Pokud nebudou vydáni, zajatí muži prý zemřou. Kino řekl, že podle svědků je ve vesnici masivní oddíl IS, mezi obyvateli vládne panika. Při obsazování prý radikálové spálili kostel.

IS na vesnici zaútočil brzy ráno v pondělí a později se pokusili vesničany osvobodit kurdští bojovníci. Pomoc prý nabídla i syrská armáda. IS útočí na členy menšinových náboženských komunit také v Iráku a v Libyi. V Iráku se jeho obětí stali jezídové, v Libyi pak egyptští koptové.

ISIS již v Egyptě popravil 21 křesťanů

Video Mořské vlny zbarvila krev: IS popravil 21 křesťanů na pláži! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

tubka.jentak.jen. ( 24. února 2015 12:05 )

musíš chodit k volbám hňupe

tubka.jentak.jen. ( 24. února 2015 12:04 )

kur wa, za chvíli už do evropy nebudou jezdit žádný lodě a koho tu budem přibírat a dávat azil?

tubka.jentak.jen. ( 24. února 2015 12:02 )

tobě jenom nakopou p.rdel, troubo

keep.smiling ( 24. února 2015 11:42 )

už o tom, je to v různých novinách, že údajně už "skončí diskriminace romů?" Diskuze k tomu asi nikde nebudou... Takže oni jsou chudinky diskriminovány!! Údajně se jim bude platit naprosto vše - od ZŠ a po vejšku. No, našstěstí se z nich téměř nikdo nedostane ani na střední, mají velice nízké IQ. A nechuť studovat. Co mě ale zarazilo, že budou mít údajně na Úřadu práce vždy přednost!! Znamená to, že pokud bude se někdo hlásit, vyučený či studovaný člověk na určité místo spolu s ním ještě i rom, bude on mít přednost. A bude jedno, zda bude umět... Jde to s našim státem od 10 k 5...čeho se ještě dočkáme?

Rumprecht ( 24. února 2015 11:42 )

Asi moc dobře vědí, co to jsou za ***.

Zobrazit celou diskusi