Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chytře provedená vražda na Vysočině: Cizí zavinění prokázala až pitva!

Autor: ČTK, cad - 
18. března 2015
10:06

Kriminalisté vyšetřují vraždu šedesátiletého muže v Jihlavě. Prvotní ohledání těla zemřelého nenasvědčovalo tomu, že šlo o násilnou smrt. Násilnou smrt prokázala až pitva. Policie vzhledem k tomu, že vyšetřování případu a pátrání po pachateli je na počátku, zatím nebude sdělovat podrobnosti k případu. 

Ještě v pondělí to bylo úmrtí bez cizího zavinění, jak uvedla mluvčí policie v Jihlavě Dana Čírtková. Muž měl podle lékaře přivolané záchranné služby na místě zemřít na selhání srdce. V úterý se však v prodejně elektronických cigaret v centru Jihlavy nečekaně objevili příslušníci jihlavské mordparty.

V domě, kde je prodejna, vládne strach. „Slyšela jsem tam nejprve hádku, pak nějakou ránu. Z prodejny poté odešel starší muž,“ informovala Blesk.cz paní Zdeňka, jedna z obyvatelek zmíněného domu. Také další obyvatelé domu se obávají nadcházejících dnů. Vrah 60letého Jaroslava D. je totiž stále na svobodě.

Muž byl na místě vraždy nalezen ženou, která jej měla střídat ve službě. „Zcela jistě se nejednalo o loupežnou vraždu,“ uvedl Blesk.cz zdroj, který si nepřál být jmenován. „Muž byl nalezen za pultem v klečící poloze na ruce měl masivní zlatý prsten a na krku zlatý řetěz,“ dodal.

Později policisté změnili na povahu mužova úmrtí názor. „V úterý jsme obdrželi předběžné výsledky pitvy, z nichž vyplynulo, že muž zemřel násilnou smrtí,“ uvedla nově Čírtková. „Z tohoto důvodu se v úterý odpoledne kriminalisté na místo činu opětovně vrátili a provádějí zde další úkony trestního řízení.“

Policie potvrdila, že se jedná skutečně o šedesátiletého muže, jehož tělo bylo v sobotu nalezeno ve zmíněné prodejně. Zemřelý muž je pravděpodobně velmi blízký příbuzný majitelky prodejny. Se ženou se nám podařilo spojit. „Já o tom nechci mluvit. Teď ne,“ řekla Blesk.cz žena, která žije na usedlosti mimo Jihlavu.

cocca ( 19. března 2015 13:10 )

 Asi dostal pár voltů.

zauber ( 18. března 2015 12:07 )

Véona ta vražda nemusela být ani moc chytře provedená. To jenom tupí a líní policajti dělají i z evidentních mordů, raději sebevraždy. I tak mají až příliš nevyřešených případů. Tak co by tomu řekly statistiky.

jir.ass ( 18. března 2015 11:53 )

Kurare.

Zobrazit celou diskusi