Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češka tajně odvezla své dítě z Kanady: Jsou v pořádku, hlásí česká policie

Marcela Z. (vpravo) dle kanadské zprávy unesla svou dceru (vlevo)
Marcela Z. (vpravo) dle kanadské zprávy unesla svou dceru (vlevo)  (Autor: Foto CBS News)
Autor: simao, ČTK - 
12. března 2015
18:13

Češka Marcela vzala své dítě a vycestovala s ním z Kanady. Až potud by to bylo v pořádku, kdyby však dvouletou holčičku neměl v péči její otec. Marcela odjela s holčičkou bez jeho vědomí, česká policie pak potvrdila, že dorazily do ČR a jsou v pořádku. Co bude s malou Maruškou dál?

Česká policie kontaktovala ženu, která počátkem týdne bez vědomí otce odvezla z Kanady jejich dvouletou dceru. Žena je i s dcerou v České republice, s policií spolupracuje. ČTK to dnes řekl mluvčí Policejního prezidia David Schön. Víc zatím policie dělat nebude.

Česká policie pobyt ženy s dítětem v Česku prověřovala na žádost svých kanadských kolegů. Nyní jim zprávu o tom, že je žena s dcerou v České republice, předala. Obě jsou v pořádku. Víc zatím česká policie dělat nebude, protože pátrání po dvojici bylo vyhlášeno jen v Kanadě.

"Ve chvíli, kdy by ta dívenka byla vyhlášena jako pohřešovaná všude a na ženu by byl vydán zatykač, kupříkladu pro nějaký trestný čin, tak teprve potom policie může zasáhnout," podotkl Schön.

Matka dívku, která nebyla v její péči, navštívila v pondělí v quebeckém městě Saint-Jean-sur-Richelieu. Dceru měla otci vrátit odpoledne. Když se tak nestalo, otec kontaktoval policii. Případ kanadské úřady zveřejnily v úterý večer. Otec podle organizace Missing Children's Network, která mu pomáhá, zahájil proces s cílem vrátit dívku k sobě do Kanady.

Prozatím není jasné, jak se ženě, která v Kanadě nežije, podařilo i s dítětem vycestovat, když dcera není v její péči. Kanadská police dosud způsob jejich odjezdu ze země nevysvětlila, napsal portál montrealgazette.com.

cocca ( 13. března 2015 16:52 )

 mememumu ty asi budeš tatík kterýmu ex nechce půjčovat děti.Potom co tady od tebe čtu se jí ani nedivím.

mememumu ( 13. března 2015 14:41 )

Aha. Takže stát má hájit vlastní občany, byť jsou to kriminálnická ho.vada? Zajímavá úvaha. Holt co čekat od lůzy.

mememumu ( 13. března 2015 14:40 )

Aha. Takže až přijede otec a odveze si dcer zpátky do Kanady, tak mu budeš taky fandit? Nebo jsdeš prostě jen bl.bej jak troky?

bersimalinecka ( 12. března 2015 21:40 )

myslím,že si docela poradila jedna Ruska.Rozcházela se Čechem který chtěl taky dceru do své péče .Její matka nelenila zmizela do Ruska kde dítě dostalo obratem ruské občanství a je asi vymalováno.Všechno je to o občanství těch dětí

cocca ( 12. března 2015 19:58 )

 Nevím proč ale fandím té matce. Podle mě u vlastní matky nebo otce nemůže být o únosu ani řeč a doufám , že čeští vlez***kové tu holčičku ani matku do Kanady nevydaj

Zobrazit celou diskusi