Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nor vyvolal partnerce potrat. Přimíchal jí do pití pilulky koupené na internetu

(ilustrační foto) Vyvolal partnerce potrat proti její vůli.
(ilustrační foto) Vyvolal partnerce potrat proti její vůli.  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: ČTK, zrk - 
11. března 2015
01:45

Chtěl, aby šla na potrat. Ona odmítla, tak se o to postaral sám. Své těhotné partnerce vyvolal potrat tak, že o tom neměla ani tušení. Do koktejlu jí přimíchal potratové pilulky. Prokuratura navrhuje trest 7 let odnětí svobody.

V nezvyklém soudním případu je 25letý muž viněn z toho, že dvacetileté ženě vmíchal do nápoje směs ze dvou medikamentů určených k přerušení těhotenství, které koupil na internetu. Při druhém pokusu v březnu loňského roku dívka skutečně o dítě přišla ve 12. týdnu gravidity.

Několikrát se mě snažil přemluvit k interrupci, ale já to rozhodně odmítla," vypověděla podle veřejnoprávní televize NRK postižená před soudem v Trondheimu.

Obžalovaný je stíhán za vážné ublížení na zdraví a za přerušení těhotenství bez vědomí matky. Mladík vinu v obou případech uznal. Vysvětlil, že na internetu koupil dva typy potratových tablet týden poté, co se dozvěděl, že jeho partnerka, nyní už bývalá, otěhotněla.

mak ( 11. března 2015 07:54 )

1) soudit za vraždu, nic jinýho potratová pilulka není 2) soudit současně za těžké ublížení na zdraví, které ta pilulka vyvolá, psychické bezpochyby, a někdy na ni může žena i umřít. Hnusnej člověk, hnusnej případ.

Zobrazit celou diskusi