Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kolem mrtvoly Němcova projela ochranka ministerstva. Načerno taxikařila

Autor: shp - 
4. března 2015
12:40

Vyšetřování vraždy největšího Putinova kritika přineslo zajímavé odhalení! Na mostě, kde byl Boris Němcov chladnokrevně zastřelen, se pohybovalo v době střelby kromě vozu vrahů i další auto. To patřilo členovi ochranky ruského ministerstva financí. Jeho řidič si po pracovní době se služebním vozem přivydělával načerno taxikařením.

Vozidlo padlo do oka vyšetřovatelů poté, co se na záběrech z mostu Bolšoj Moskvoretski nahraných na bezpečnostní kamery objevilo hned třikrát. Jeho řidič Dmitri Karamza (41), zaměstnanec ministerstva financí, serveru LifeNews vysvětlil, co v něm dělal.

Přiznal se, že si přivydělává načerno taxikařením, o čemž jeho zaměstnavatelé neměli do vraždy Němcova ani ponětí. Navíc k němu využíval služební auto. Chtěl prostě získat nějaký ten rubl navíc.

Jel jsem po mostě mezi 23:30 až 23:40 v druhém pruhu okolo 70 kilometrů v hodině. V tom okamžiku jsem si všimnul policejního auta, a že někdo leží na chodníku,“ prohlásil Karamza.

Nejdřív jsem si myslel, že se někomu udělalo špatně. Myslel jsem si, že jde možná i o opilce. Co se stalo, jsem si uvědomil až poté, co jsem se vrátil domů a zapnul televizi,“ dodal.

Karamzu teď čeká v práci krušné vysvětlování, proč ke své vedlejší pracovní činnosti, kterou neměl navíc řádně nahlášenou, využíval auto ministerstva. Je pravděpodobné, že kvůli tomu dostane padáka.

tgbb. ( 4. března 2015 13:35 )

Putinovci už mají s politickými vraždami zkušenosti. Teď ještě musí dohnat čumily s kamerami, kteří to mohli natočit a "zařídit" jejich mlčenlivost.

Zobrazit celou diskusi