Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda největšího Putinova kritika: Dopadli jsme podezřelé, hlásá ruská kontrarozvědka!

Autor: shp - 
7. března 2015
10:37

Už je mají, nebo se tak alespoň tváří! Podezřelí z vraždy největšího Putinova kritika, opozičního politika Borise Němcova, byli údajně dopadeni. Podle šéfa ruské kontrarozvědky Alexandra Bortnikova byli zadrženi dva muži. Oponenti ruského prezidenta však stále tvrdí, že nechal vraždu zinscenovat právě Putin.

O zadržení dvou mužů kontrarozvědkou byl již Vladimir Putin podle Bortnikova informován. Údajní vrazi byli dopadeni po analyzování kamerových záběrů z moskevského mostu, kde byl Němcov chladnokrevně zastřelen.

Kamery totiž zachytily únikovou cestu útočníků. K zodpovědnosti za vraždu se již přihlásila ruská neonacistická skupina Buřič. Zda za ní však skutečně stojí, vyšetřovatelé neoznámili.

Zatčenými jsou Anzor Gubašev a Zaur Dadajev, oba pocházející ze severního Kavkazu. Vše naznačuje, že by mělo jít s největší pravděpodobností o muže, z nichž jeden na Němcova střílel. Kontrarozvědka to však nepotvrdila.

Němcov byl zastřelen v pátek minulý týden večer. Jedinou svědkyní vraždy se stala jeho ukrajinská přítelkyně. Ruská opozice viní z vraždy současné ruské vedení, včetně prezidenta Putina.

Někdejší ruský vicepremiér a nyní jeden z opozičních předáků Němcov mimo jiné připravoval zprávu shrnující důkazy o ruském vojenském podílu na ukrajinské krizi.

Je prý ale také možné, že Němcovova vražda souvisí s jeho aktivitami v Jaroslavli, kde byl zvolen poslancem oblastního sněmu a kde odhaloval machinace místního vedení.

Ruské vyšetřovací úřady uvedly i další hypotézy – vražda prý mohla mít za cíl poškodit prezidenta Putina, mohla souviset s Němcovovým osobním životem nebo s islámským extremismem.

sores ( 7. března 2015 15:38 )

Škoda tak krásnýho chlapa a navíc co se nebál ani zabijáka Putina.Bojoval i když věděl že mu hrozí smrt. Velký hrdina, žádný posera. Prostě správný chlap. Jeden z několika miliónů.

villi ( 7. března 2015 14:38 )

SUPER! TEĎ SE UKÁŽE TA FÁŠO AMERICKY OPIČÁCKÁ SPUŠTĚNÁ BRADA A OCAS MEZI NOHAMA !!

jikar ( 7. března 2015 14:17 )

Teď jim ještě natlouct do hlav scénář vraždy, motiv a jméno oběti a může začít nezávislý soudní proces.

kverul ( 7. března 2015 14:07 )

wfa01 jede pecky, chybí ještě rakety satan

mustafaibrahim. ( 7. března 2015 13:52 )

Tak už konči, příteli, už jsi napsal dost

Zobrazit celou diskusi