Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V muničáku bydlí s rodinou! Policie má povolení k prohlídce skladu ve Slatině

Autor: ČTK - 
18. února 2015
14:40

50 kilo trhaviny semtex a 300 tun zbraní a střeliva je podle majitele ve skladu munice ve Slatině u Vysokého Mýta. On sám v areálu bydlí s celou rodinou. K prohledání skladu dostala povolení policie.

„Domovní prohlídku lze vykonat, je-li důvodné podezření, že se v prostorách nachází věc nebo osoba důležitá pro trestní řízení,“ řekla krajská policejní mluvčí Markéta Janovská.  V areálu jsou stovky tun materiálu. Některé objekty patrně nejsou zkolaudované.

Majitel společnosti Multiagro Martin Rudolf médiím přiznal, že skladuje bleskovice s trhavinou a také semtex, který je součástí ženijního náloživa. Zástupci politické reprezentace opakovaně prohlašují, že bezprostřední nebezpečí nehrozí.

Firma obchoduje hlavně s ručními palnými zbraněmi a střelivem, munice je prý okrajová. Rudolf podotkl, že po výbuších muničních skladů na Zlínsku dostal strach, že by jeho sklady mohl někdo úmyslně zapálit.

„Máme to na obchodní činnost, jako vzorky. Materiál prodáváme ozbrojeným sborům nebo do zahraničí. Máme na to zbrojní a obchodní licenci, v kterých je zahrnuto i toto náloživo,“ řekl Rudolf.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi