Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Další šílená reklama obchodu se zbraněmi: Chlapeček se samopalem!

Autor: red - 
11. ledna 2015
05:01

Lednová reklama s motivem islamistické popravy od českého zbrojařského obchodu z Vysokého Mýta na Orlickoústecku pobouřila veřejnost. Společnost ale nešokovala poprvé. Nevhodnými reklamami poutá už nějakou dobu. Neštítí se v nich ani použít malé děti!

S dalšími příklady kontroverzních reklam společnosti přišel Český rozhlas. Loni společnost lákala zákazníky ke koupi zbraní dokonce prostřednictvím nevinných dětí! V reklamě použila chlapce s aktovkou na zádech a slogan: „Do nového školního roku s novým školním řezem.“

V dalším inzerátu prodejce Zelený sport je vyobrazena skupinka mužů s noži a k tomu slogan: „S námi na tom budete o AK-47 % lépe“. Všechny uvedené reklamy si můžete prohlédnout v galerii.

Reklama stejné společnosti na útočné pušky v lednovém čísle časopisu Střelecká revue ukazuje záběr z popravy Davida Hainese, zveřejněné loni radikály z hnutí Islámský stát (IS). V inzerátu je snímek klečícího Brita v oranžovém a ozbrojence IS v černém. Fotku doplňuje nápis „S holýma rukama můžete být brzy na kolenou“ a text informující čtenáře, že vysokomýtský obchod Zelený sport nabízí největší výběr kalašnikovů v „křesťanské Evropě“.

Co si o nevhodných reklamách prodejce myslíte? Napište nám to v diskuzi!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ninka64 ( 12. ledna 2015 11:51 )

Tito lidé by neměli mít přístup ke zbraním, jsou to psychicky nemocní lidé!

ninka64 ( 12. ledna 2015 00:21 )

Jsi demagog jako vyšitý! Kritika se nevstahuje na zbraně, ale na zvolenou reklamu, která je neetická a dokonce sprostá, například vůči tomu usmrcenému novináři!!!!!

zadnice ( 11. ledna 2015 15:55 )

Zrušit "živnost"!!!

sergeistokurev ( 11. ledna 2015 11:50 )

Všem, kteří jsou pobouřeni, bych chtěl připomenout, že vás nikdo nenutil na ten článek kliknout, číst ho. Zakázat tuto reklamu, zakázat zbraně? Toto je podle vás demokracie? V čem jste potom lepší než byli komunisti před 89? Ti také rozhodovali, co je pro občana vhodné, co si má občan myslet. Ostatní zakázat. Váš výklad demokracie - svobodu vyjadřování jen pro někoho a jen v něčem. Gratuluji. Nežijeme ve světě Hello Kitty, stát není schopný nám zajistit bezpečnost, nedivme se potom, že si občan po splnění daných podmínek pořídí zbraň na svoji ochranu. A buďme jen rádi, pokud ji nikdy nebude nemuset použít. Reklam na auta je všude plno, přitom při autonehodách zemře mnohem více lidí. Zakážem i auta? Nezabíjí věc, zabíjí člověk.

rockyshowman ( 11. ledna 2015 11:38 )

Ten co tu reklamu propaguje by měl být vyšetřen, zdali je v pořádku. Je trošku divnej?

Zobrazit celou diskusi