Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Mrazivý vzkaz rukojmího ISIS příbuzným: Nechte mě jít, žijte dál své životy! Blíží se jeho poprava?

Autor: shp, so - 
14. února 2015
07:46

Radikálové z organizace Islámský stát (ISIS) zveřejnili ve svém časopise Dabiq článek, ve kterém se zřejmě loučí se svým životem britský rukojmí John Cantlie (44). Svým bližním radí, ať dál žijí své životy

Děkuji vám za všechny ty neúnavné pokusy o moji záchranu, ale teď už mě musíte nechat jít. Nechte už to být a žijte dál své vlastní životy, vy všichni,“ píše své rodině a snoubence fotoreportér Cantlie, kterého islamisté zajali v listopadu 2012 spolu s americkým novinářem Jamesem Foleym (†40). Tomu setnuli hlavu vloni v srpnu na brutálním videu, které obletělo celý svět.

Britský novinář se v minulosti už několikrát objevil na propagandistických videích ISIS, dvě z nich byla pravděpodobně natočena v syrské Kobani a v iráckém Mosulu. V patrně vynucených prohlášeních kritizoval mimo jiné Spojené státy i irácké a kurdské pozemní síly.

Diváky také provedl západosyrským městem Halab a hovořil o vzdělávání, islámském právu šaría či útocích bezpilotních letounů. „Každá bomba, kterou pošlete na Irák nebo Sýrii slouží jako nejlepší náborový materiál pro rekruty Islámského státu,“ uvedl v profesionálně natočeném 12minutovém videu.

tupka.jentakjen ( 14. února 2015 11:04 )

Ty nezklameš, schizofreniku

gabreta ( 14. února 2015 09:43 )

Komunistické metody? A že se popravuje třeba v Americe a dalších státech do dneska, tak že taky komunisti?

tgbb. ( 14. února 2015 09:16 )

ISIS a jeho komunistické metody (popravy) jsou hitem pro celý svět.

antikaprik ( 14. února 2015 08:52 )

Pár dní po zverejnení videa upáleného jordánca son čítal, že Jordánci zničili pätinu výcvikových táborov IS. Samotné Jordánsko. To tie zvyšné 4/5 nedokážu zničiť obamovci spolu so zvyškom zainteresovaných? Asi vyhovuje, že sa to ťahá, dodáva sa munícia a nakoniec bude treba aj pozemné operácie zo strany USA. Starý scenár, hnus...

jozefe ( 14. února 2015 08:33 )

Proč tam vubec lezov.Muže mi to někdo vysvětlit.

Zobrazit celou diskusi