Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zajatec se vysmívá teroristům: Vynucený proslov shazuje svým hlasem!

Autor: shp, ČTK - 
30. září 2014
08:31

Vyzrál na jejich propagandu! Radikálové z hnutí Islámský stát (IS) zveřejnili již třetí video, na němž mluví zajatý britský fotoreportér John Cantlie. V předem připraveném a vynuceném prohlášení kritizuje amerického prezidenta Baracka Obamu za americké letecké údery proti IS, stejně jako snahy kurdských a iráckých pozemních sil. Zajatec mluví schválně monotónním hlasem, aby shodil vyznění prohlášení, které ho donutili přečíst teroristé.

Cantlie byl v Sýrii zajat na konci roku 2012. „Vzdušné síly jsou dobré na zničení specifických cílů, ale nejsou dobré, pokud jde o dobytí a udržení pozemní oblasti,“ čte britský novinář vzkaz extremistů Obamovi, který minulý týden nařídil po Iráku bombardovat také jejich pozice v Sýrii. Podle britského listu The Telegraph používá Cantile zvláštně monotónní hlas, z nějž je patrná snaha shodit vyznění promluvy.

Brit oděný do oranžového úboru typického pro záznamy pořizované IS dodává, že zorganizovat iráckou armádu do bojeschopné podoby bude trvat dlouhé měsíce, zatímco svobodná syrská armáda je prý "nedisciplinovaná, zkorumpovaná a z větší části neefektivní".

Záznam se výrazně neliší od předchozích dvou Cantileových řečí nahraných v minulých dvou týdnech, kdy mimo jiné prohlásil, že se jej jeho vláda zřekla. Spolupracovník deníků Sunday Times, The Sun a agentury AFP se ocitl poprvé v syrském zajetí již v červenci roku 2012. Poté se objevily informace, že ho postřelili, když se svým únoscům snažil utéct. Následně ho měli zachránit bojovníci z opoziční Svobodné syrské armády (FSA). Do Sýrie se ale na konci roku vypravil znovu a byl opět zadržen.

Islámští radikálové, kteří obsadili část Sýrie a Iráku, již zavraždili tři zadržené - britského humanitárního pracovníka Davida Hainese a dva americké novináře Jamese Foleyho a Stevena Sotloffa. Naposledy vyhrožovali, že dalším na řadě má být humanitární pracovník Alan Henning.

alex0800 ( 30. září 2014 09:16 )

ISIL jako další Al-kajdá pod vedením CIA.. Kdopak, že to ty zlé islámisty financuje? USA a Izrael? A kterýak člen MOSADU vede tento ISIL?? Ano správně, Elliot Shimon.. Tedy další FALSE FLAG OPERACE PRO ZNIČENÍ LEGITIMNÍHO ASADA A NASTOLENÍ US TOTALITNÍ DIKTATURY POD NÁZVEM DEMOKRACIE.. . . . Je smutné, že propaganda a její pisálci nám stale tlačí do hlavy americké klíny.. Až nebudou tito pisálci míti co žrát, páč propaganda už nebude třeba, pak si je rádi poslechneme, pokud začnou mluvit pravdu, ale do té doby je nechme pracovat pro teroristy z USA.. Jejich volba, ale pak se nesmí divit, že s nimi bude nakládáno jako s kolaboranty, neboť svým postojem a lhaním jdou tvrdě proti skutečné svobodě a vlastnímu lidu, což lid nezapomíná.. Nechme se překvapit vypuknutím dlouho protěžované poslední války, tedy té jaderné.. Hlavně ať elita vytvoří Zlému mnoho lidských obětí. Nevěříte na peklo či v existenci luciferiánského systému, kterému slouží elita světovlády? Pak se podívejte na nové kříže s hlavou satana místo Ježíše a především nové satanistické vyobrazení panny Marie vypadající jako ženský pohlavní orgán.. Jde o výsměch skutečnému Stvořiteli, který dal poslední šanci Zlému aby se mohl napravit, stejně jako tu šanci máme i my.. Pro někoho bude tato doba věčným koncem v nepěkných mukách..

hlms ( 30. září 2014 08:40 )

k tomu není ani co říkat

Zobrazit celou diskusi