Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Terorista z košer obchodu: Před smrtí natočil sebevražedný vzkaz!

Autor: ljš - 
11. ledna 2015
14:27

Věděl, že si jde pro smrt! Terorista Amédy Coulibaly, který zabil policistku a čtyři rukojmí v židovském obchodě, natočil po první vraždě video, kde vše popisuje. Má na sobě dokonce vestu, ve které ho o pár hodin později policisté rozstříleli ve dveřích lahůdkářství, když vyběhl proti nim.

Celé video, které se objevilo na serveru youtube a bylo rychle staženo, trvá sedm a půl minuty a Coulibaly na něm působí až chladnokrevně a klidně. 

Na začátku je terorista vidět, jak „pracuje“ na svých svalech. Titulky ho dále prezentují pod jménem Abou Bassir AbdAllah al-Ifriqi a doprovodný text praví, že hovoří Amédy Coulibaly, a dodává, že ve čtvrtek zabil policistku na pařížském předměstí Montrouge a že v pátek napadl židovské lahůdkářství na východě Paříže.

Sám Coulibaly, oblečený do trička a vesty, ve které byl zabit, pak tvrdí, že umístil bombu pod auto, které vylétlo do vzduchu v jedné z pařížských ulic. K tomu ve středu v noci skutečně došlo v židovské čtvrti Ville Juif.

Podle odborníků jsou taková videa pro sebevražedné atentátníky typická. Toto bylo zřejmě natočeno na několika různých místech v různých časových obdobích.

„Naši bratři udělali Charlie Hebdo,“ říká. „Já jsem vyrazil proti policii, aby to mělo větší účinek. Podařilo se nám vše synchronizovat a udělat to současně. To, co jsme udělali, je zcela legitimní, vzhledem k tomu, co udělali oni. Když budete útočit na Islámský stát, budeme útočit my na vás,“ řekl.

Rozpovídal se také o jednom z bratrů Kouachiových. „Pomohl jsem s jeho věcí tím, že jsem mu dal několik tisíc eur, aby mohl dokončit to, k čemu se rozhodl,“ vysvětlil.

Další část vysvětluje, proč se zaměřil na Židy. Nyní je oblečený do kožené bundy a černé čepice, vedle sebe má zbraň. „Všechno, co děláme, je správné, nemůžete útočit a čekat, že se vám to nevrátí zpátky,“ řekl.

V poslední části pak vyzývá ostatní mladé muslimy, aby jako on bránili Proroka. 

Video Sebevražedné video Coulibalyho - Reprofoto Youtube.com
Video se připravuje ...

tgbb.. ( 12. ledna 2015 01:23 )

Kdyby se vědělo, že má policie střelivo vymáchané v prasečí krvi, tak by se na tuto sebevraždu tak netěšil. Bohužel asi nemá.

wandzi ( 11. ledna 2015 18:20 )

Míra Kalousek říkal, že nám nic nehrozí, tak jsem klidný.

wandzi ( 11. ledna 2015 18:15 )

vog.ht. ( 11. ledna 2015 18:13 )

Strč si Boha do pr.dele. kvůli tomu koko.tovi bylo snad málo zla na světě?

vog.ht. ( 11. ledna 2015 18:12 )

Američané! Souhlas

Zobrazit celou diskusi