Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Začalo to Francií, zítra Británie, Amerika a další! ISIS se přihlásil k masakru a vyhrožuje

Autor: šim - 
9. ledna 2015
13:04

Islámský stát se přihlásil k odpovědnosti za útok na redakci týdeníku Charlie Hebdo. „Začali jsme s operací ve Francii, za niž přijímáme odpovědnost. Zítra bude následovat Británie, Amerika a další,“ řekl při kázání v iráckém Mosulu radikální duchovní Abú Saad al-Ansárí.

Život ve Francii do středečního poledne plynul jako obvykle. Nikdo nevěděl, že se něco chystá. Dokonce o pár minut dříve zavražděný šéfredaktor satirického týdeníku Charlie Hebdo žertoval v kresleném vtipu o tom, že ve Francii nejsou žádné útoky. A pak přišel krvavý masakr, při kterém zemřelo 12 lidí. Z posledního obrázku zavražděného kreslíře Stephana Charbonniera stala mrazivá předtucha.

Poslední kreslený vtip, který vyrobil šéfredaktor časopisu Stephane Charbonnier jen pár minut před tím, než byl zavražděn. Poslední kreslený vtip, který vyrobil šéfredaktor časopisu Stephane Charbonnier jen pár minut před tím, než byl zavražděn. | Twitter.com

Teroristický útok byl pečlivě naplánován. Nyní izraelský deník Haaretz přinesl informaci, že za útokem na Charlie Hebdo stojí Islámský stát, který se dosud při akcích v zahraničí neangažoval. Dosud hromadně vraždil a popravoval jinověrce a ateisty na území Sýrie.

„Je to zpráva pro všechny země, které spolupracují s koalicí vedenou Spojenými státy, která zabíjí členy Islámského státu,“ řekl podle agentury DPA duchovní.

Nyní se také ukázalo, že útok, při kterém ve čtvrtek ráno na jihu Paříže po střelbě dvou útočníků zemřela policistka a její kolega byl vážně zraněn, provedli útočníci ze stejné teroristické skupiny. Měli na sobě neprůstřelné vesty a automatické zbraně.

„Je téměř nevyhnutelné, že útok na Velkou Británii přijde dříve, či později,“ nechal se slyšet šéf britské tajné služby MI5 Andrew Parker. „Přestože se i s našimi partnery snažíme ze všech sil, je jasné, že nemůžeme zastavit všechno,“ řekl ve svém veřejném prohlášení.

Bojovník ISIS se chlubil

Informaci o tom, že se chystá útok, vyzradil už úterý na Twitteru jeden z bojovníků Islámského státu, který asi nevydržel s tajemstvím a potřeboval se pochlubit.

Zpráva o třech slovech, kterou na Twitter den před útokem poslal jeden z bojovníků krvelačného Islámského státu, by tomu nasvědčovala. Tweet „pojídači šneků,“ (Snail-eating people), doplňoval rozesmátý smajlík. Tweet poslal uživatel, který vystupuje pod přezdívkou Paladin of Jihad (Bojovník džihádu).

Pojídači šneků Pojídači šneků | Twitter.com

Pár hodin po krvavém útoku pak na Twitter napsal: „Tady jste to slyšeli jako první. Pojídači šneků dostali olovo.“

Tady jste to slyšeli první. Pojídačí šneků snědli olovo. Tady jste to slyšeli první. Pojídačí šneků snědli olovo. | Twitter.com

Dva muži podezřelí z útoků byli v minulosti těsně napojeni na jemenskou odnož Al-Káidy, v Jemenu také podstoupili výcvik na zabijáky. Při útoku provolávali Allahu Akbar (Bůh je velký) a „Prorok byl pomstěn“. Svědci, kteří s nimi přišli do kontaktu a jejich šílené běsnění přežili, vypověděli, že jim teroristé řekli, že mají všem vyřídit, že je to útok jemenské Al-Káidy.

Video Hon na teroristy - Reuters
Video se připravuje ...

nosradamus ( 10. ledna 2015 10:40 )

Máš pravdu,všetko toto zlo podporujú USA.

katkom ( 10. ledna 2015 08:43 )

Podpora těchto islámských fanatiků z Ruska je nade vší pochybnosti. Rusko, které je ekonomicky na mizině, potřebuje klid k okupaci a páchání zločinů na Ukrajině, aby mohlo Ukrajinu vysávat z jejich nerostných zdrojů. Stejně ruští fašisti, tehdy se označovali za komunisty, ruinovali přírodní bohatství Československa. Hlavně jim šlo o český a moravský uran. To vše se dělo za vřelého přisluhování odporných československých komunistů.

keep.smiling ( 9. ledna 2015 23:42 )

Jsem si myslela, že si půjdu pokecat na úrovni...nevadí mně jiný názor, pokud je prezentovaný fakty a ne stupidními výmysly, nevadí mi jiný názor prostého člověka, který je jen pomýlený, ale vadí mně papouškování stejných blábolů několika zde nicků, kteří jen ukazují na svou ubohost, neznalost světového dění, primitivnost, nebo "jen" provokují? Protože to, co píší, se neslučuje se zdravým rozumem...

keep.smiling ( 9. ledna 2015 23:35 )

vy jste se osobo pominula, ao, i tací se najdou zde v ČR lidé...nemůžete za to, že jste mdlého rozumu, ale přesto bych sidovolila vám doporučit trochu soudnosti při psaní těch svých blábolů, veřejným odkrýváním svého nízkého IQ si jen ubližujete...

tgbb.. ( 9. ledna 2015 20:27 )

je klonova-ný,tebou?

Zobrazit celou diskusi