Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šéf Charlie Hebdo si předpověděl smrt: Vtipem jen pár minut před střelbou

Autor: šim - 
8. ledna 2015
12:10

Nic jim nebylo svaté, žádné náboženství, žádný politik, žádný společenský problém, žádná autorita. Do všeho šili, dělali si legraci z teroristů a ti je včera připravili o život. Šéfredaktor jako by si svou smrt předpověděl kresleným vtipem, který vznikl jen pár desítek minut před jeho popravou.

Poslední vtip, který nakreslil šéfredaktor časopisu Charlie Hebdo Stephane Charbonnier těsně předtím, než byl popraven. Zobrazuje teroristu, který si stěžuje, že ve Francii nejsou žádné atentáty. Ale v bublině říká: "Do konce ledna by mohlo něco přijít." V tu chvíli on, ani nikdo z těch, kdo se nad jeho karikaturou zasmáli, netušili, jak příšerně blízko skutečnosti tahle legrácka je...

Poslední kreslený vtip, který vyrobil šéfredaktor časopisu Stephane Charbonnier jen pár minut před tím, než byl zavražděn Poslední kreslený vtip, který vyrobil šéfredaktor časopisu Stephane Charbonnier jen pár minut před tím, než byl zavražděn | Twitter.com


Takto vypadala středeční titulka týdeníku Charlie Hebdo. Je na ní karikatura slavného francouzského spisovatele Michela Houellebecqa, který v těchto dnech vydal nový futuristický román kritizující islamizaci Francie. Na titulu stojí: Předpověď kouzelníka H.: V roce 2015 mi vypadají zuby, v roce 2022 budu slavit ramadan.

Dnešní titulka týdeníku Charlie Hebdo, na které je karikatura francouzského spisovatele Michela Houellebecqa Dnešní titulka týdeníku Charlie Hebdo, na které je karikatura francouzského spisovatele Michela Houellebecqa | Charlie hebdo

Vysoce provokativní, přesně tak jak bylo jejich zvykem, byla i kresba, kterou zveřejnili redaktoři Charlie Hebdo na Twitteru jen pár minut před útokem! "Šťastný Nový rok, přání od Al-Baghdadího... a hlavně zdraví.“ Al-Baghdadí je samozvaný chalífa, šéf Islámského státu.

Video Vítězství mstitelů Mohameda: Média cenzurují sama sebe! - David Vaníček, Reuters
Video se připravuje ...

Tento obrázek se objevil na Twitteru redakce Charlie Hebdo jen pár minut před útokem Tento obrázek se objevil na Twitteru redakce Charlie Hebdo jen pár minut před útokem | Charlie Hebdo

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

deratizator ( 8. ledna 2015 21:27 )

 Alláh není bůh a Mohamed není žádný prorok! Je Suis Charlie!

nejkaaaa ( 8. ledna 2015 16:49 )

Spor řešení soudem bylo jen připomenutí toho, že neni ospravedlnění činu takového rozsahu tím, že neměli malovat. Oni se řídili právem Francie, pokud se to muslimské obci nelíbilo, měli zažalovat, dát jasný signál i pro ty měné chytré radikály, fanatiky. Možná to jen pramení z nezanlosti, co vykladal Abbas v tv, evidentně si myslí že Bible je taky o násilí. Si vezmi jne kolik lidí je asi vzdělaných v takových zemích jako Pakistán, Afghanistán, kteří umí číst, mají přístup k netu, mají finance. Nechávají si vymývat mozky stejně jako v 0 letech tady dělali komunisté, jako propaganda v Německu v době krize- Historiky se nic nemění.. Kdepak..jen vítr fouká odjinud. Moc mě zajímá kdo bude jednou za tím vším odhalenNenechám se přesvědčit pár debilama o tom že je v pořádku taková pomsta. Nedostanou mě tam kam chtějí, přemýšlet, mít strach. Podléhat hysterii o tom, že z karikaturisty se stal ze dne na den národní hrdina. Blbost. Nejhorší je ten zastřelený muslim, tam vidím začátek konce. Oni se nezastaví před ničím. Můžeme psát na fb, lepit srdíčka zapaloat svíčky..ale ze společnosti nikdy nedkážeme vyhnat pomatence.Reaguju na tebe jen proto že tu máš jako jeden z mála zajímavé komenty.

dfghjk ( 8. ledna 2015 15:43 )

Ty jsi evidentně produkt civilizace západního tipu a tvoje řešení sporu soudem tomu odpovíd. To ale od mohamedánů nečekej, ti řeší spory kalašnikovem, uřezáváním hlav, kamenováním a tak podobně. Je alarmující, že tohoto svého kulturního dědictví se nechtějí vzdát ani mnozí z těch, co se přistěhovali nebo dokonce narodili v Evropě.

dfghjk ( 8. ledna 2015 15:29 )

Fakticky jde o nedorozumnění: mohamedání nechápou, že ve Francii je svoboda projevu nedotknutelná a frantíci nechápou, že pro mohamedány je nedotknutelný Mohamed.

kkkastr ( 8. ledna 2015 15:04 )

 Kdo chce kam, pomož si tam sám. Jenom by mne zajímalo zda i muslimové vydávají nějaký takový stupidní časopis o Ježískovi, přitom naše církev má na svědomí také pár tisícovek obětí.

Zobrazit celou diskusi