Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zabili ochranku a redakci vystříleli při poradě! Pařížský teror minutu po minutě

Autor: dce - 
7. ledna 2015
15:59

Šílený útok, při němž zemřelo dvanáct lidí, jen potvrdil, čeho se celý svět bojí. Teroristé islámu pomalu ale jistě mobilizují síly a jsou připraveni zakročit proti každému, kdo se jim nelíbí. Kdo bude další?

Útok začal kolem 11:30. Uprostřed ulice poblíž budovy satirického týdeníku Charlie Hebdo zastavilo černé auto, z něj vystoupili dva velcí muži (podle francouzského ministra vnitra byli ovšem útočníci tři!), celí v černém vojenském oblečení. Jeden muž se k nim ještě na ulici dostal neskutečně blízko. „Řekni všem, že to byla Al-Káida,“ řekli mu bezchybnou francouzštinou maskovaní ozbrojenci a vnikli do redakce. Podle svědků nesli kalašnikov, samopal a granátomet. 

Uvnitř začali střílet po ochrance, není ovšem jisté, zda nešlo o dva policisty, kteří měli redakci preventivně hlídat. Uvnitř byli teroristé asi deset minut. Podle zdrojů od lékařů nejdříve muži zabili jednoho člověka v přízemí. Pak vstoupili do redakce, kde právě probíhala porada. Tam našla policie těla „naskládaná na sobě“.

Karikaturistka: Vyhrožovali mně i mé dceři, musela jsem je vpustit dovnitř

2206121:full:true:true

Karikaturistka Corinne Rey alias Coco popsala, jak útočníci vyhrožovali jí a její dceři. „Zrovna jsem vyzvedla dceru z mateřské školky. Když jsem dorazila ke dveřím budovy, dva maskovaní a ozbrojení muži nám brutálně začali vyhrožovat,“ řekla Rey. Žena pak byla nucena vpustit je do redakce Charlie Hebdo. „Chtěli jít dovnitř, chtěli jít nahoru. Naťukala jsem kód. Vystřelili na Wolinskiho, Cabua... alespoň pětkrát. Ukryla jsem se pod stolem. Mluvili perfektně francouzsky. Řekli, že jsou z Al-Káidy,“ dodala podle webu The Telegraph.

Policie byla na místě, až když se teroristé dostali ven. První byli u redakce tři policisté na kolech, kteří zaslechli výstřely. Z budovy se ovšem ozval i výbuch, pravděpodobně granátu. Pracovníci z protější budovy viděli útočníky vybíhat z redakce. Na ulici pak došlo k přestřelce mezi teroristy a policisty. Jednoho postřeleného policistu, který ležel na chodníku, pak útočník z bezprostřední blízkosti popravil střelou do hlavy.

Protože útočníci ztratili přístup ke svému vozu, rozhodli se jeden ukrást. Vybrali si tmavě šedý citroën, ve kterém ještě seděl jeho majitel. Vyhodili ho z vozu, muž za nimi ještě zavolal, ať mu aspoň dají psa, kterého má vzadu, což zcela nepochopitelně muži udělali a snažili se z místa činu zmizet.

Video Šokující video na kterém je vidět, jak teroristé popravili člověka ležícího na chodníku, který gestem ruky prosil o milost - youtube.com
Video se připravuje ...

Celkem má jejich útok 12 obětí, včetně šéfredaktora Stéphana Charbonniera, který psal pod přezdívkou Charb a který měl být v hledáčku Al-Káidy už delší dobu.

Popravený šéfredaktor týdeníku Charlie Hebdo Stéphane Charbonnier Popravený šéfredaktor týdeníku Charlie Hebdo Stéphane Charbonnier | archiv

Po této šílené ukázce krutosti a chladnokrevnosti dva muži, jak je zachytil svědek na video, nastoupili do kradeného vozu a zamířili na severovýchod města. Zde bylo také auto nalezeno. Během zběsilé jízdy ulicemi Paříže měli údajně srazit několik chodců. 

datelobecny ( 7. ledna 2015 17:52 )

A v Číně, která má USA na háku, tak tam asi taky řádí CIA agenti, kteří vraždí ve jménu Alláha?

datelobecny ( 7. ledna 2015 17:50 )

Když pedofil a vrah Muhammad vyplodil psycho Korán, tak ještě žádné USA neexistovaly, a od té doby se Islám nezměnil, jen jsme jim to ulehčili - vymysleli jsme zbraně a bomby.

milan1959 ( 7. ledna 2015 17:38 )

To je válka s islamisty! My nebo oni! O nic jiného tady už nejde. Připravte se na to jelimani ...

abcd.adcb ( 7. ledna 2015 16:57 )

Třeba to ani nebyli muslimáči. Měli přece kukly.

abcd.adcb ( 7. ledna 2015 16:57 )

Agenti CIA vědí všechno.

Zobrazit celou diskusi