Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Naděje Jiřího Kajínka: Jeho advokát zažádá o obnovu procesu!

Advokát Jiřího Kajínka bude usilovat o obnovu řízení.
Advokát Jiřího Kajínka bude usilovat o obnovu řízení.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ljš - 
6. ledna 2015
19:20

Stížnost v případu nejznámějšího českého vězně ministryně spravedlnosti Helena Válková nepodá! Jiří Kajínek tak musí prostřednictvím svého advokáta bojovat sám. Podle FTV Prima budou znovu žádat znovuotevření případu.

„V trestní věci pana Kajínka budu usilovat o obnovu řízení,“ potvrdil jeho advokát Tomáš Zejda. To je možné pouze v případě, že budou předloženy nové důkazy, a Kajínkovi advokáti se o to už v minulosti jednou pokusili. Bohužel pro vězně ale marně.

Kajínek dosud spoléhal na to, že by mohla v jeho případě pomoci ministryně spravedlnosti Helena Válková, která mu slíbila, že si jeho případ prostuduje. Dnes však prostřednictvím mluvčí sdělila, že stížnost podávat nebude.

Další možností, jak by se Kajínek mohl dostat na svobodu, je prezidentská milost, té ale nenahrává skutečnost, že současná hlava státu se této možnosti vzdala. Osvobodit by ho dále mohlo, kdyby se k vraždám někdo přiznal. Tomu by vzhledem k promlčení případu už žádný trest nehrozil.

 

svedomitazena ( 6. ledna 2015 20:47 )

p. ministryně, postavila jste se k tomu úžasně po všech dokumentárních pořadech a nepopiratelných faktech je spravedlnost v Čechách jasná

erene ( 6. ledna 2015 20:10 )

No a i kdyby ho propustili v 61 letech tak pak hrozí že ho někdo na svobodě zabije..

erene ( 6. ledna 2015 20:08 )

dřív někde bylo že může požádat ve svých 61 letech..on měl ještě předtím jiný trest a začli mu to doživotí počítat schválně později..

petrchpraha ( 6. ledna 2015 19:58 )

to půjde rovnou do důchodu

kverul ( 6. ledna 2015 19:55 )

Boj s větrnými mlýny... erene: Myslel jsem, že může zažádat po 20 letech vězení o podmín. propuštění? A 20 již sedí.

Zobrazit celou diskusi