Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Palestinec, který zabil tři izraelské studenty: Dostal třikrát doživotí!

Autor: ČTK - 
6. ledna 2015
16:14

Palestinec Husám Kavásma dostal za únos a vraždu tří Izraelců tři doživotní tresty. Izraelští studenti byli zastřeleni loni v polovině června. Kavásma byl údajně vůdcem skupiny, která akci podnikla, sám prý vše zorganizoval a sehnal finance.

Proces probíhal před vojenským soudem a Kavásma byl uznán vinným již minulý týden, dnes pak soudce stanovil výši trestu. Palestinec se přiznal, že celý útok plánoval a financoval.

Dostal prý 200.000 izraelských šekelů (asi 1,2 milionu Kč) od palestinského radikálního hnutí Hamas, které ovládá Pásmo Gazy. Za peníze mimo jiné nakoupil zbraně pro útočníky a poté schoval těla obětí a zničil veškeré důkazy.

Izraelský prokurátor během vynesení rozsudku uvedl, že Kavásma „chlapce nepovažoval za lidské bytosti, ale zabil je, protože byli Židé.“ Během slyšení vystoupil i otec jedné z obětí, šestnáctiletého Naftaliho Frenkela.

Popsal, jak byl jeho syn dobrým studentem, který měl spoustu zájmů a pomáhal svým sourozencům. Zločin podle něj nebyl jen pouhou vraždou. Kavásma těla tří hochů zakopal a jejich osud nebyl znám 18 dní. Kavásma si zaslouží být potrestán co nejpřísněji, dodal Avraham Frenkel.

Podle izraelské tajné služby byli přímo za únos zodpovědní další dva Palestinci: devětadvacetiletý Marván Kavásma a dvaatřicetiletý Ámir abú Áiša, kteří se hlásili k palestinskému hnutí Hamas. To nejdříve podíl na činu popíralo, únosce ale pochválilo. V srpnu Hamas svůj podíl na akci přiznal. Jak nicméně uvedl exilový vůdce Hamasu Chálid Mišal, hnutí neznalo v předstihu detaily celé akce.

Marván Kavásma a Ámir abú Áiša byli zabiti loni v září při přestřelce na Západním břehu Jordánu, když je vojáci chtěli zatknout.

Šestnáctiletí Naftali Frenkel a Gilad Šaar a devatenáctiletý Ejal Jivrach byli uneseni, když stopovali mezi městy Hebron a Betlém. Tělo jednoho z nich objevili 30. června místní obyvatelé na poli nedaleko místa, kde chlapci zmizeli. Přivolaní vojáci pak našli i další dvě těla.

djaba ( 6. ledna 2015 21:54 )

Už vím proč ti mu-slimáci jsou tak krvelační a krutí .Protože jsou oškliví a blbě se jmenují .Ještě k tomu mají ohyzdné baby , tak jim schovávají obličeje pod pytle .

jezibababa ( 6. ledna 2015 18:58 )

Podivná rodinná tradice

nofar ( 6. ledna 2015 18:34 )

At tam shnije naveky a pak se smazi v pekle misto s......i s dvaasedmdesati cernookymi pannami. Ja osobne bych jeho a jemu podobny smejd postavila ke zdi a odstrelila - tak aby aspon dve hodinky pred smrti pekne trpel. Mimochodem oba jeho bratri sedi v izraelskych veznicich za terorismus. To je tedy rodina - samej mukl a terorista.

japos22 ( 6. ledna 2015 16:17 )

Druhé a třetí doživotí nestihne

Zobrazit celou diskusi