Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tohle byste nechtěli zažít: Dramatické video z přistání letadla se zaseklým podvozkem

Autor: dce - 
30. prosince 2014
11:25

Letadlo, které včera vyděsilo svými manévry půlku Anglie, nakonec přistálo jen s menšími problémy i se zaseklým podvozkem. Kvůli tomu se ale po čtyřech hodinách od startu muselo vrátit na letiště, odkud vzlétlo. Navíc ještě hodinu kroužilo vzduchem, než se pilot rozhodl provést riskantní krok - přistát jen na třech podvozcích!

K riskantnímu přistání pilot přistoupil poté, co se mu čtvrtý podvozek ani po hodině nepodařilo vysunout. Celý manévr zachytil jeden z cestujících uvnitř letadla, ale i kamery na přistávací ploše. Vysoce nestabilní letadlo ale o zem díkybohu nezavadilo. Přesto na místo okamžitě přijeli hasiči i záchranná služba.

Ačkoliv se to nezdá, přistání bylo velmi dramatické - pilot cestující znovu provedl bezpečnostními pokyny, při přistávání museli všichni cestující zůstat v bezpečné poloze, tedy předklonění. Mnoho z nich to ovšem nerespektovalo a mnozí - mimo jiné i autor videa - používali svůj mobilní telefon, jako by se nechumelilo!

 

mememumu ( 30. prosince 2014 15:01 )

Za tohle taky může USA, debilové?

lipno ( 30. prosince 2014 12:38 )

o zem díkybohu nezavadilo? Snad díky pilotovi!

mortis69 ( 30. prosince 2014 11:56 )

Není divu,když se vyrábějí pořád větší a větší plechový rakve A bude hůř.Stále čteme o horším a proměnlivějším počasí,tak se pak nedivte,že to bude padat

Zobrazit celou diskusi