Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Malajsijské aerolinky přitahují nehody: Další nouzové přistání!

Autor: haj - 
14. září 2014
10:52

Zdá se, že letecká společnost Malaysia Airlines má smolný rok. Jedno jejich letadlo letos v březnu záhadně zmizelo a v červenci byl zase jeden jejich boeing sestřelen na území Ukrajiny, přičemž zemřelo 298 lidí. Nyní musel další letoun malajsijských aerolinek nouzově přistát!

Let číslo MH198 měl namířeno z malajsijské metropole Kuala Lumpur do indického města Hajdarábád. Jenže čtyři hodiny po startu přestal letounu fungovat autopilot. Pilot se rozhodl pro jistotu stroj otočit a zamířil tedy zpět do Kuala Lumpuru.

 

"Tato porucha neměla žádný vliv na bezpečnost letadla či jeho pasažérů. Kapitán se rozhodl vrátit na letiště z preventivních důvodů,“ nechaly se slyšet aerolinie a vyvrátily spekulace o požáru na palubě letadla.

 

 

 Let MH370

Letěl z Kuala Lumpuru do Pekingu a záhadně zmizel 8. března. Dosud se po něm nepodařilo najít ani stopu. Předpokládá se, že se zřítil v jižní části Indického oceánu. Na palubě bylo 239 osob.

Let MH17

Let číslo 17 z Amsterdamu do Kuala Lumpuru se zřítil 17. července nad Ukrajinou. Byl zřejmě sestřelen a z útoku se vzájemně obviňují ukrajinská armáda a proruští povstalci.  Při tragédii zemřelo 298 cestujících.

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi