Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

80 nevinných obětí tragédie: Tyhle děti zemřely v troskách sestřeleného letadla

Tyto děti zemřely v letadle MH17 sestřeleném proruskými separatisty
Tyto děti zemřely v letadle MH17 sestřeleném proruskými separatisty  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: ljš - 
21. července 2014
12:10

Roztomilé fotografie, na kterých se dětské oběti tragické letecké katastrofy smějí, objímají milovanou mámu nebo si hrají, teď vhánějí slzy do očí. Na palubě letu MH17 jich podle aerolinek bylo celkem osmdesát. Všechny se staly oběťmi nesmyslného boje proruských separatistů.

Australanka Rin Norris ztratila v troskách nejen svého otce Nicka, ale také všechny své děti, dvanáctiletého Moa, desetiletou Evie a osmiletého Otise. Báječnou dovolenou v Evropě si ještě užili všichni společně, pak ale děti odjely spolu s dědečkem napřed a Rin si měla s partnerem ještě vychutnat pár klidných dní v Amsterodamu. Zachránila si tím život, ale ztratila to nejcennější, co měla.

V troskách zemřela také tři miminka včetně 1,5leté Kaely Goes, ta odešla do nebe se svými rodiči. Rodina zahynula na cestě domů, když se vracela od příbuzných z Nizozemska. Do rodného Kuala Lumpuru také nedoletěla šestičlenná rodina se čtyřmi dětmi ve věku od 13 do 19 let, jejíž příběh obletěl svět.

Video REKONSTRUKCE: Sestřelené letadlo: Kdo všechno byl na palubě? - BLESK.TV
Video se připravuje ...

Viníci pádu letadla mají na rukou i krev dvou nizozemských rodin, které bydlely ve stejné ulici a vyrazily spolu na dovolenou na Bali. Dobrodružné prázdniny chtěl svým synům Frisovi (†12) a Jasperovi (†15) přichystat také 59letý britský bankéř Andrew Hoare s manželkou Estellou. Společně se měli vydat na trek pralesem na Borneu. Podobné plány měl také další britský otec John Allen, který zemřel se svou ženou Sandrou a jejich třemi syny Ianem, Julianem a Christopherem, ti chtěli cestovat po Indonésii.

Tragických příběhů dětí, které měly mít před sebou celý život, a jejich rodin jsou desítky. Hrůzu a bolest ještě umocňuje fakt, že příbuzným obětí ještě stále nebyla vydána těla jejich milovaných ani jejich osobní věci. Nemohou ani na místo neštěstí přicestovat, protože oblast ovládají opilí a agresivní separatisté se zbraněmi v rukou...

Video  Drsné záběry z místa neštěstí: Sem dopadl sestřelený boeing!  - BLESK.TV
Video se připravuje ...

pepatiso ( 22. července 2014 21:24 )

Hele,bleskosoudruzi-už se narodili americké důkazy a vy nic???Zatím je namalovali jenom tužkou na mapě,asi z důvodu utajení,ale prý někdy možná snad dodají originály!Makejte ať vás nepředběhne MF I ĎES!

japos22 ( 22. července 2014 19:59 )

Maluješ si to růžově, když to politici povedou takhle dál, očekávej spálenou Evropu - vždy to tak začínalo, že se všichni začali chovat jako paka

zarazenyprd ( 22. července 2014 18:37 )

Putin se snaží rozpoutat válku. Nejdříve chce přepadnout Ukrajinu, protože ta nemá spojence a bude to snadná kořist. Jako Hitler Polsko.

zarazenyprd ( 22. července 2014 18:31 )

Už nemáš před důkazy kam uhnout, tak blábolíš

japos22 ( 22. července 2014 15:18 )

Poslanec za Stranu regionů se vyslovil, že na východě stříli Ukrajinci do Ukrajinců, vypnuli mu mikrofon a odhlasovali mu zákaz vstupu na další tři schůze - nemám, co bych k takové demokracii dodal

Zobrazit celou diskusi