Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Vánoce mocných: Obamova žena vytáhla staré školní foto, Hollande dostal štěně

Autor: simao - 
28. prosince 2014
05:20

První dáma USA Michelle Obama zásobovala Američany o svátcích zajímavými fotkami. Na Twitteru zveřejnila foto s manželem, dcerami a dětmi převlečenými za trpaslíky. Ale také jedno letité, kde jsou sami u stromku s mladým tehdy ještě studentem Barackem. A jak trávili vánoční svátky další státníci?

Michelle Obama popřála (nejen) Američanům veselé Vánoce netradičně. Oprášila rodinné album a pochlubila se fotkou s mladým Barackem Obamou v poněkud staromódní pletené vestě, která se brzy stala na amerických serverech terčem vtípků.  

První dáma společně s manželem a jejich dvěma dcerami pak strávila vánoční svátky na Havaji. Ani tam však prezidentovi Spojených států neskončila práce - vydal se navštívit vojáky na základně Marine Corps a děkoval jim za službu vlasti. To Michelle si na Štědrý den telefonovala s dětmi z celé země - jako dobrovolník v rámci programu Norad, kdy malí Američané volají se vzkazy pro Santu Clause.

Na Havaji jsou s Obamou i jeho psi Bo a Sunny. Čtyřnohého přítele má přitom od těchto Vánoc i francouzský prezident Hollande. Od válečných veteránů z Montrealu totiž dostal štěně labradora Philae. Po robotickém modulu Evropské kosmické agentury, která v prosinci s velkou pompou přistála ve vesmíru na kometě. Posledních pět francouzských prezidentů včetně Sarkozyho a Chiraca měli také labradory, upozornila televize CBC.

Francouzský prezident Hollande dostal k Vánocům roztomilé štěně Francouzský prezident Hollande dostal k Vánocům roztomilé štěně | EPA

Putina přirovnali k vánočnímu skřetovi Grinchovi

Naopak nepříliš dobrou vánoční náladu měl letos ruský prezident Vladimir Putin. Rusko se potýká s problémy poté, co rubl padl nejníže za posledních 16 let a v zemi to rozpoutalo těžkou měnovou krizi.

Putin v návaznosti na ruské problémy příliš nepotěšil ministry z Kremlu - nedopřeje jim letos delší dovolenou ani při pravoslavných Vánocích. V minulosti měli nárok na volno od 1. do 12. ledna. "Dlouhé prázdniny si přinejmenším letos nemůžeme dovolit," oznámil premiérovi Medveděvovi. Americký server televize NBC proto Putina přirovnal k filmové postavě Grinchovi, zelenému skřetovi, který kazil lidem Vánoce.

.abcd.abcd. ( 28. prosince 2014 16:46 )

Jsi snad jediná na světě co věří v opak. Dej si nick Robinsonka.

mandat ( 28. prosince 2014 16:41 )

Michele je neforemna, bvysoka a hranata. Hubu ma, ze by mohl jist banany na storc. Je to dominantni a hystericka zenska. Neumi se oblekat a je obludna, i pres vsechny upravy a plasticke operace.

mandat ( 28. prosince 2014 16:39 )

Trapne. Michelle je nemozna zenska a Obama je jen maly chudak, zustal porad jejim asistentem a ta obluda ovlada cely svet. Hollande dostal uz velkeho psa, tak jake stene?

ninka64 ( 28. prosince 2014 14:45 )

Toto mluví za vše....https://www.youtube.com/watch?v=Nn2r-uJu-iA

ninka64 ( 28. prosince 2014 14:42 )

Obama je jen trapná a ubohá loutka CIA.

Zobrazit celou diskusi