Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Radní vítala občánky s »virózou«? Pozor, aby to děti nechytily!

Autor: dce - 
17. prosince 2014
15:40

V sobotu obdržela policie neuvěřitelný, ale zároveň šokující telefonát. Anonymní pár nahlásil, že místostarostka České Lípy Alena Šafránková vítala občánky na radnici opilá! Podobné komentáře se objevily i na sociálních sítích. Prezidentova viróza se nám asi rozšířila!

Měla problém přečíst text z papíru, dělala dlouhé pauzy uprostřed věty a párkrát se uchichtla, když něco nemohla přečíst. Jako první mě napadlo, že je opilá, ale to hlavně díky tomu, že už jsem to o ní předtím slyšela,“ sdělila serveru denik.cz jedna z účastnic sobotního českolipského vítání občánků.

Jenže Šafránková se brání – celá věc je prý sprostá pomluva. Dokonce podala na neznámého pachatele trestní oznámení na policii. Ale více lidí potvrdilo že podobné věci se o místostarostce říkají již déle. Byli ovšem i lidé, kteří se jí zastali: „Spíš si myslím, že byla nervózní. Jsou to noví lidé ve vedení města, nemají to lehké, je to akt, na který nebyli z předchozí praxe zvyklí. Na jejich místě bych byl na tom stejně,“ uvedl jeden muž, který akci přihlížel.

Podobně se vlastně hájila i Šafránková: „Sobotní obřady byly v roli zástupce města moje první, na veřejné vystupování s nutností dodržovat zákonné formulace a úkony si teprve zvykám,“ řekla. I přítomná matrikářka potvrdila, že se nic zvláštního nedělo. 

Ještě v sobotu, po obdržení udání, se policie za Šafránkovou vydala. Podrobila ji dechové zkoušce, která vyšla negativní! Policisté budou nyní zjišťovat, kdo zprávu vypustil z úst.

karelhlavaty ( 17. prosince 2014 20:11 )

Ne. Jak si kdo ustele, tak si lehne!

zlymikes ( 17. prosince 2014 19:15 )

Já měl podobný problém při svatbě /2000/ na radnici v Špk, kdy oddávající by carský důstojník nesahal ani po kotníky. Bohužel, je to platné.

tigrusenko ( 17. prosince 2014 17:28 )

Kdyby se na haranty vysrala, tak tady budou psát, že raději onemocněla, než by vítala občánky.

dfghjk ( 17. prosince 2014 17:08 )

Rád bych věděl, z jakého titulu si ji policie dovolila kontrolovat na alkohol. Je snad v zákoně o vítání občánků stanovena povinost vítajícího podrobit se dechové zkoušce, jak je to v zákoně o silničním provozu? Pokud ano, trvám na tom, aby stejná povinnost byla stanovena prezidentovi v zákoně o přenášení korunovačních klenotů. Jak známo, tam byl pan prezident opilý a policie mu tam proto nemohla dát dýchnout. Měřme všem stejným metrem.

hu11 ( 17. prosince 2014 16:54 )

Má vůbec ta slepice rozum ????

Zobrazit celou diskusi