Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Odvolali šéfa dětského domova: Vyplácel si vysoké odměny a sledoval zaměstnance!

Dětský domov v Dolní Čermné.
 (Autor: Školský portál Pardubického kraje)
Autor: ČTK - 
11. prosince 2014
07:42

Vedení Pardubického kraje odvolalo ředitele dětského domova v Dolní Čermné Pavla Skřečka. Hloubková kontrola ukázala, že sobě a některým spolupracovníkům připisoval vysoké odměny a sledoval zaměstnance. Napsala to dnes MF Dnes.

Krajští inspektoři podle deníku také podali na odvolaného šéfa trestní oznámení. Skřeček se k případu nevyjádřil. Hejtman kraje Martin Netolický dostal podle svých slov podnět od jedné ze zaměstnankyň domova.

„Okamžitě jsem tam poslal kontrolní oddělení, některé věci šly ihned na místě doložit dokumenty a potvrdit,“ řekl Mladé frontě Dnes. Inspektoři například zjistili, že si šéf k dvacátému výročí od nástupu do funkce sám vyplatil šedesátitisícovou odměnu a dalším spolupracovníkům přiznal prémie přesahující 100.000 korun.

Část z odměn však Skřeček kolegům opět zabavil pro sebe, uvedla MfD. Kontroloři také přišli na to, že si Skřeček nechal nainstalovat monitorovací systém, který umožňuje sledovat veškeré, a tedy i soukromé aktivity všech spolupracovníků na dalších počítačích včetně sledování soukromých mailů.

Prověrka tak podle deníku odhalila podvody, nerespektování ochrany osobních informací i nedostatečnou péči o svěřený majetek.

sars ( 11. prosince 2014 13:39 )

 A proto chodte poctive a pravidelně k volbám, ať jich tam je vic.

marie60 ( 11. prosince 2014 10:48 )

marie60 ( 11. prosince 2014 10:47 )

Vypadá to,že těch poctivých kteří jsou u koryt, je moc málo.Většina lidí, kteří jsou u vesla, tak se nějak obohacuje. V Číně by tyhle lidi odpráskli.

pelagie ( 11. prosince 2014 09:35 )

Zase další kripl a špicl ve své funkci, který se na )úkor jiných sám obohacoval spolu se svým,o nohsledy... vykopat ho je málo ...všechno vrátit a trvdě makat

6010 ( 11. prosince 2014 09:03 )

Že se ten Skřeček nestydí.Místo aby šly peníze na děti, aby se jim zlepšily poměry v dětském domově, tak si cpe kapsy a ještě šikanuje své podřízené.Hajzl jeden.Zasloužil by pranýřovat veřejně, aby si to ti druzí, kteří by ho chtěli následovat, rozmysleli.Co se mu stane? Nic, bohužel.A svědomí? To mu zřejmě chybí.

Zobrazit celou diskusi