Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V dětských domovech nejsou použitelné děti, šokoval poslanec Benda

Marek Benda šokoval svým výrokem o nepoužitelných dětech
Marek Benda šokoval svým výrokem o nepoužitelných dětech  (Autor: ČTK)
Autor: šim - 
1. srpna 2014
12:35

Mají mít homosexuální páry ze zákona právo adoptovat děti? To byla základní otázka čtvrtečních Událostí, komentářů, kde proti sobě usedl ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier a poslanec Marek Benda. Ten šokoval výrokem o „nepoužitelných dětech“ z dětských domovů.

Marek Benda rezolutně odmítl možnost, aby homosexuální páry možnost adopce dětí. Navrhl dokonce, že by měl být zrušený celý zákon o registrovaném partnerství. „Jestli je jejich dalším požadavkem osvojování dětí, tak já říkám: zrušit registrované partnerství. Přeci není normální mít dva tatínky, nebo dvě maminky,“ prohlásil Benda na začátku debaty.

Diskuze se poté stočila na děti v dětských domovech a to teprve Benda začal vypouštět perly. „Dobře víte, pane ministře, že v dětském domově žádné použitelné děti v reálu nejsou. To je přece realita ...,“ řekl Benda bez mrknutí oka. Dienstbier povytáhl obočí a Bendu na jeho výrok upozornil, ten však pokračoval dál.

Bohužel, možná to zní drsně, ale to jsou děti, které jsou mnohdy tak nemocné a tak..., že nikde jinde než v domově nepřežijou,“ zakončil Benda.

Okamžitě po jeho skandálních výrocích se na něj snesla vlna kritiky. Benda se za výrok omluvil a dušuje se, že toto slovo použil ve smyslu jejich „právní“ volnosti.

meatfly ( 13. února 2015 09:54 )

A teď se do něho můžou pustit všichni ti, co za takové kecy odsuzují Zemana.

salto ( 11. prosince 2014 10:43 )

Zřejmě vyrostl v děcáku a kdyby ho ten starej slinta a kokta nevytáli do politiky, byl by z něj bezdomáč -krásná představa

petrusaa ( 12. srpna 2014 12:32 )

40 000 kč ho stáli soukromé prosebné a žadonící SMS voličům o jeho znovuzvolení do PS.Dobrá investice

petrusaa ( 12. srpna 2014 12:29 )

Já bych oponoval,podívejte se jak z jinak nepoužitelného chlapce Marečka nám vyrostl sličný jinoch

michaelfkmb ( 5. srpna 2014 02:53 )

Vždyť má ale pravdu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa