Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Další poprava! Islamisté sťali britského taxikáře Henninga

Autor: ČTK - 
3. října 2014
22:24

To čím hrozili, znovu naplnili. Na internetu se objevilo video, které zachycuje stětí britského humanitárního pracovníka Alana Henninga. Popravu znovu provedl příslušník hnutí Islámský stát zvaný džihádista John.

Video má podobnou strukturu jako všechny předešlé popravy. Obsahuje také záznam ze schůze britského parlamentu, na němž se hlasovalo o bombardování Islámského státu. To také popravený zmiňuje ve svých posledních slovech.

"Jmenuji se Alan Henning. Kvůli rozhodnutí našeho parlamentu zaútočit na Islamský stát, já jako britský občan nyní zaplatím za tuto volbu," říká na nahrávce. Poté ho džihádista John setne.

I tentokrát teroristé ukázali tvář dalšího rukojmí. Ten byl identifikován jako Američan Peter Kassig, veterán z války v Iráku.

Sedmačtyřicetiletý Henning byl unesen loni v prosinci v Sýrii krátce poté, co vstoupil na syrské území z Turecka v humanitárním konvoji. Ten vezl potraviny a zdravotnické potřeby do nemocnice na severozápadě země.

Islámští radikálové, kteří nyní ovládají část Sýrie a Iráku, již zavraždili tři zadržené západní občany - britského humanitárního pracovníka Davida Hainese a dva americké novináře Jamese Foleyho a Stevena Sotloffa. Vyhrožovali, že Henning bude dalším na řadě.

Henningova manželka Barbara tento týden prostřednictvím televize prosila Islámský stát, aby jejího muže propustil.

kajenka52 ( 4. října 2014 22:00 )

kajenka52 ( 4. října 2014 21:57 )

gray35 ( 4. října 2014 21:11 )

Zase si redaktorky ( blondýny ???) pletou pojmy s dojmy. Nejedná se o popravu (vykonání exekuce po vynesení rozsudku smrti po řádném soudu), ale o sprostou vraždu, usmrcení bez řádného soudu . Nejedná se o stětí (dekapitace jednou ranou mečem, sekyrou, gilotinou - okamžitá smrt ) ale o sprosté podříznutí hrdla, jako když zabíjejí ovce.

e.44 ( 4. října 2014 17:21 )

My jsme je vytrhli z jejich způsobu života.....? Jenže co je jejich přirozeným způsobem života? Kočování, pytlačení, drancování úrody, podvody, šarlatánství, komediantství, krádeže, žádná práce, zkrátka přiživování se všemi možnými způsoby na těch kteří pracují..... To jsme jim zatrhli my? No zatrhnout kriminálníkům kriminální činnost je v každé civilizaci zcela normální.....a to kočování, v tom jim nikdo nebrání, ať klidně odkočují do pryč, nikdo je tu nedrží, nikdo je tu nechce. Žila jsem vedle nich dost dlouho. Bylo to neúnosné. Nakonec jsme museli prodat byt hluboko pod cenou a jít jinam, kde není tak černo. Můžu tě ujistit ze repelos nijak nepřehání, naopak, mohla bych toho ještě hodně doplnit ale nějak se mi nechce vzpomínat....

e.44 ( 4. října 2014 17:05 )

Tento dokument už je dost známý, má miliony shlédnutí, ne tedy přímo tento dokumentu ale originál tohoto dokumentu, který Rusové prakticky doslova ukradli , rusky, případně s dabingem s ruským přízvukem namluvili a předělali animace s latinkou na azbuku.

Zobrazit celou diskusi