Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Taxikář, kterému džihádista John pohrozil setnutím hlavy: Prosí o život!

Autor: shp, ČTK - 
24. září 2014
08:52

Manželka britského humanitárního pracovníka Alana Henninga (47) zadržovaného extremisty z Islámského státu trne strachy. Od svého muže dostala nahraný vzkaz, v němž prosí o život! Moc času už mu nezbývá...

Její manžel, který má podle radikálů být dalším z řady popravených západních zajatců, stanul před soudem řídícím se islámským právem šaría, uvedla žena podle agentury AP. Soud se prý usnesl, že nebyl špiónem.

Henning byl unesen loni v prosinci v Sýrii krátce poté, co vstoupil na syrské území z Turecka v humanitárním konvoji. Ten vezl potraviny a zdravotnické potřeby do nemocnice na severozápadě země.

V polovině září se objevil na videu umístěném na internetu bojovníky IS, které zachycuje stětí jiného britského humanitárního pracovníka Davida Hainese. Radikálové Henninga na tomto videu označili za dalšího zajatce, který má být zabit, pokud britská vláda bude dál podporovat boj proti Islámskému státu.

Jeho žena Barbara opakovaně přes média žádá IS o propuštění svého chotě a snaží se kontaktovat přímo vedení radikální skupiny. „Snažně prosím Islámský stát, aby se řídil rozhodnutími svého vlastního právního systému. Prosím propusťte Alana,“ uvedla v prohlášení reagujícím na nové informace, k nimž nezveřejnila žádné podrobnosti.

K propuštění Henninga, který jako bývalý taxikář dělal v humanitárním konvoji řidiče, vyzvaly již desítky významných muslimských představitelů v Británii. Jeho žena nyní islamistům vzkázala, že do země odjel s dobrými úmysly a ze soucitu s trpícími lidmi.

kajenka52 ( 4. října 2014 22:04 )

ty si bol v gulagu? Pred rusmi tam boli anglány.

kajenka52 ( 4. října 2014 22:03 )

pravdivo písané

namhal ( 24. září 2014 12:56 )

Co takhle SSSR a jeho gulagy a války Mad´arsko, Afganistana u nás kdybychom se bránily tak nás postřílí.

alex0800 ( 24. září 2014 10:53 )

A máme zde opět další prozápadní FAKE video.. Opět se bude "řezat" hlava bez kapky krve a ještě k tomu v televizním studiu, kde promítají za herce pozadí asi z arábie, aby tento vtip vypadal věrohodně.. A přitom jde jen o to, aby veřejné mínění uznalo Baráka Obavu jako bojovníka za svobodu a nikoliv za to, čím skutečně je.. Šílená psychicky labilní loutka v rukách WallStreet, která ho dosadila do postu, ve kterém se tento diktátor nezdráhá vraždit civilisty všude po světě stejně jako jeho předchůdce a nepronásledovaný vrah milionů lidí ve světě Bush.. Je smutné sledovat "zemi svobody", která vlastním ovčanům okleštila svobody na nulu a radostně infikují válkou celý svět pod záminkou zavádění "demokracie", byť jde ve skutečnosti o totalitní diktatury s cílem vytvořit velkou válku na které by se opět US ekonomika zvedla z hloubi bankrotu za cenu "pouhých" pár milionů či miliard mrtvých lidí.. To je cena za pseudodemokracii, kterou i nám podstrčili a zatím se z nás za 1/4 století stal národ žebráků, ovšem věřících stále ve zlepšení dnes již bezvýchodné situace.. Tomu se říká stádo naivních sebevražedných ovčanů, neboť jako ty ovce jdeme poslušně na porážku.. Jen s rozdílem, že před 75 lety jsme na tu porážku chodili pod také "demokratickým" režimem jimi placené loutky Adolfem Hitlerem.. Nebo si již neumíte ani vyhledat, kdo že pak to financoval Hitlerův demokratický režim (obdoba je dnes v Ukrajině, kde se cíleně páchá genocida na rusky mluvících Ukrajincích, tedy vyvražďují vlastní lidi, přesně jak si vražedkyně Tymošenková přála..)? Ano, byl jím Prescott Bush, mimo jiné.. A že zakládajícími členy Evropského společenství (dnešní EU, jinak též Čtvrtá Říše) byli převážně nacisté z vysokých postů. Nemluvě o nadnárodních soukromých organizacích jako wto, who, mmf a jiné soukromé subjekty kterým se podřizují ekonomiky a vlády většiny světa.. Cožpak Vám nepřijde divné, že ekonomiku národů ovládají soukromníci/otrokáři? Proto nemáte jako ovčani možnost změny..

Zobrazit celou diskusi