Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejmladší džihádistka světa: Patnáctiletá dívka utekla do Sýrie bojovat po boku teroristů!

Autor: shp - 
1. října 2014
11:51

V jejím věku by se měla zajímat o módu, kluky a školu. Britská muslimka Yusra Hussien (15) však chce položit svůj život při boji proti "bezvěrcům a Západu" ve jménu islámu. Školačka pláchla ze svého domova, aby se stala nejmladší džihádistkou světa.

Rodina Yusry je v koncích. „Dívka je velmi chytrá, výřečná a populární,“ prohlásila mluvčí rodiny Hibaq Jama. „Zmizení se jí nepodobá,“ dodala. Yusra zmizela minulou středu poté, co se nesetkala po škole se svým otcem. Od té doby ji nikdo neviděl.

„Prosím, vrať se domů. Chceme jen, abys byla v pořádku,“ žadoní rodiče dívky přes britská média. Podle policie ale islamisté vymyli dívce mozek. „Existují náznaky, že byla Yusra zradikalizována,“ prohlásil mluvčí bristolské policie.

Podle vyšetřovatelů trávila dívka poslední dobou čím dál tím víc času na internetu, čehož si všimli její přátelé. Následně se setkala se sedmnáctiletou dívkou z Londýna a společně měly zamířit do Turecka, odkud se chtějí vydat až do Sýrie, kde se chtějí připojit k teroristům z Islámského státu...

prycsvladou ( 21. října 2014 13:47 )

být její rodič tak se k ní nehlásím taková obluda a oni jí volají zpátky domů

prycsvladou ( 21. října 2014 13:44 )

 ted už chápu proč ty muslimky musí být zahalený obličej-fuj tro jsem se lekl

girasole. ( 1. října 2014 17:36 )

naidka ( 1. října 2014 16:45 )

Tak už vím, proč se muslimákům říká BUBÁCI.

aranka.erbova ( 1. října 2014 16:10 )

Už je jasné proč vědci přišli na to,že pocházíme z opic

Zobrazit celou diskusi