Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Teroristé zveřejnili další hrozivé video: Vězeň opěvuje vrahy, kteří hrozí jeho popravou!

Autor: shp, ČTK - 
18. září 2014
17:20

Nejdříve přišly popravy, teď propaganda! Poté, co teroristé z Islámského státu popravili novináře Jamese Foleyho, Stevena Sotloffa a humanitárního pracovníka Davida Hainese, zveřejnili další video, ze kterého jde mráz po zádech. Vězněný britský žurnalista John Cantlie na něm slibuje, že světu vysvětlí, jak to s teroristy a informacemi ze západních médií skutečně je.

Cantlie má na videu na sobě oranžové oblečení podobně jako jiní rukojmí islamistů. Sedí u stolu v tmavé místnosti a přímo do kamery slibuje, že odhalí "pravdu" o radikální skupině, která na obsazených územích vyhlašuje chalífát.

„Zdravím, jsem John Cantlie, jsem někdejší novinář, který pracoval pro deníky jako The Sunday Times, The Sun a The Sunday Telegraph. „V listopadu 2012 jsem přišel do Sýrie, kde jsem byl zajat Islámským státem. Teď, skoro o dva roky později, se mnoho věcí změnilo, včetně expanze Islámského státu do větších oblastí jižní Sýrie a západního Iráku, popisuje zajatec své zatčení i úspěchy teroristů.

„Teď vím, co si myslíte. Myslíte si – Dělá to, protože je vězeň, má zbraň u hlavy a je k tomu donucen, že? Dobře, je to pravda. Jsem vězeň, to nemůžu popřít, ale potom, co jsem viděl, jak mě opustila vláda a můj osud leží v rukách Islámské státu, nemám co ztratit,“ pokračuje Cantlie.

Dále uvádí, že další lidi vláda nechala napospas osudu. Evropské vlády prý vyjednávají o propuštění svých rukojmích, ale USA a Británie se chovají jinak. Ptá se rovněž, proč se obě země chtějí hnát do další války. Videozáznam je podle něj prvním v řadě dalších, ve kterých bude vysvětlovat filozofii Islámského státu.

beladona ( 20. září 2014 16:08 )

Je zajímavé, jak je vnímána GB. Jakoby nepatřila do Evropy.

alex0800 ( 19. září 2014 08:23 )

Popravy bez jediné kapky krve a navíc nahrané ve filmovém studiu.. Pokud porovnáte skutečné popravy, tak po prvním přejetí nožem po krku z obětí stříká krev. Ovšem tyto fake popravy se odehráli bez jediné kapky krve i po pěti přejetích po krčních tepnách!! Tedy buďto jim tu hlavu pižlali totálně tupými noži asi tak hodinu nebo jde skutečně o další součást propagandy k obhájení poslední velké války pro pokus o zachování krachujících USA, které bez zbrojení a vraždění se budou muset stát novou výrobnou světa po Číně, což se jim očividně nechce a tak radši povraždí pár desítek milionů lidí v Evropě, hlavně aby nemuseli platit za svou hloupost a konzumní nenažranost.. Řekněme NE takovým manipulacím mínění občanů a vydejme se cestou skutečného míru a nikoliv cestou falešného boje s "teroristy", které si USA platí aby mohla ničit suverénní státy a vraždit demokraticky volené představitele států (Kaddáfí, Mubarak a mnozí další). Bohatě stačí, že si tato totalitní diktatura skrze CIA zavraždila vlastního prezidenta JFK.. Stejně jako jejich loutkové vlády rozeseté po celém západním světě. . GOOGLE: "200 let terorismu USA" a pochopíte, kdo je světový terorista a vrah číslo JEDNA!! Prý svoboda a demokracie.. A ve skutečnosti? Nesvoboda a totalitní diktatura skrytá pod "rádoby volbami" stejně, jako to chodí u nás.. Lidem stačí jen dát pocit volby, i když všechny strany pracují pro stejný establishment, a pak to stačí jen korunovat pocitem falešného bezpečí za cenu osobních svobod a ovčané Vám i zatleskají.. Smutné, jak dokonale funguje dnešní propaganda. Myslím, že Dr. Goebbels by byl na mediokracii velmi hrdý..

zabibol ( 18. září 2014 19:01 )

Docela věřím tomuto.Ropné ruské společnosti a ruský vojenský průmysl chtějí válku. Je nutné řídit masu lidu, aby mohly dostat to co chtějí.Ropné společnosti Ruska a ruský vojenský průmysl řídí ruskou vládu a politiku, armádu a všechny ruské politické strany. Vlastní téměř každého. Mají moc dostat své lidi do vysokých pozic nebo je z nich svrhnout.Je důležíté si zapamatovat, že za úřadem prezidenta Putina stojí bezcitní muži, kteří jsou schopni udělat cokoliv, aby si udrželi, rozšířili svoji moc a dosáhnoli svých cílů. Historie Kremlu je historií loutek, které dělají to co se jim řekne.

tymitaky ( 18. září 2014 18:39 )

Začalo to už v roce 1954, kdy američané na popud United Fruit Company svrhli demokratický režim v Guatemale a tak to pokračuje do dnes.

gogo ( 18. září 2014 18:14 )

Američané likvidací Iráku, Afganistánu, Libye a částečně i Sýrie úmyslně zcela destabilizovali situaci v regionu. A nyní mají záminku házet zde další a další bomby. Obama se mi jeví jako mentálně postižený člověk. Což je hrůzně nebezpečné.

Zobrazit celou diskusi