Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tajné odposlechy v kauze sestry Věry M.: Nevěřil jsem mu, říká šéf nemocnice o lékaři

18. září 2014
05:44

Snažil se někdo utajil vraždu Jany K. (†72), které měla sestra píchnout do žíly smrtící dávku draslíku? Jasno do případu nevnáší ani nahrávka rozhovoru mezi ředitelem rumburské nemocnice Darkem Švábem a ošetřujícím lékařem Petrem Vondráčkem, která se objevila v úterý. Před zveřejněním byla totiž sestříhaná a proto mohla být snadno zmanipulovaná. Kdo je ale vlastně pořídil a proč? Věděl lékař, že si ho někdo nahrává?

Za nahrávkou stojí vedení rumburské nemocnice. "Běžně si nahrávky nepořizujeme. V tomto případu bylo ale od začátku jasné, že něco není v pořádku. V úmrtním listu byly nesrovnalosti. Proto jsme si nahráli pana doktora Vondráčka pro vnitřní šetření ve společnosti," řekl Blesk.cz ředitel Darek Šváb s tím, že Vondráček o nahrávání nevěděl.

Lékař na nahrávce z 10. června, kterou zveřejnila televize Prima, mluví o krytí vraždy. „Vím, že bych to měl zapsat, ale je to tak závažná skutečnost, že prostě to rozmáznout nejde. Já bych správně měl hned zavolat policajty. To bys byl rád? Že by tady v noci lítali policajti?" ptá se Vondráček Švába. Po střihu zase připouští, že neexistuje žádná oficiální dokumentace o odběrech, které, jak Vondráček od začátku říká, pořídil tajně.

Vondráček podle právního posudku, který pro nemocnici vypracoval advokát Tomáš Sokol, manipuloval s důkazy a znehodnotil je. "Trestní oznámení podáváme v souvislosti s konáním či nekonáním bývalého pracovníka. U ostatních zaměstnanců právní rozbor zjistil jen personální či kázeňské pochybení," vysvětlil ČTK Šváb.

Vondráček jakékoli pochybení odmítá a kroky managementu nemocnice označil pro ČTK za účelové. "Pokud si management nemocnice najme špičkovou právní firmu, čpí mi z toho účelovost. Zkrátka chtějí něco najít," řekl Vondráček s tím, že sám si právníka najímat nebude. "Mám čisté svědomí. Dvakrát jsem zajistil důkazy, vše jsem předal nemocnici. Veškeré vysvětlení jsem podal i managementu," doplnil Vondráček.

zelena.karkulka ( 18. září 2014 21:40 )

V dětské nemocnici v Brně byla 6ti letá dcera na operaci banální:i přes upozornění na alergie potravinové-přesně ty alergeny,které měla napsané na ceduli u postele jí dávali. Přivezla si domů vši a svrab,na můj dotaz,proč ji nekoupou,neuměli odpovědět-já sama jsem si ji vykoupat ovšem nemohla. Mladý lékař arogantní,prakticky k nesehnání,předškoláci celé dny čuměli na tv naprogramy nevhodné pro děti,tv se vypnout nedala. Po operaci,kdy nebyla schopna se sama napít-potřebovala brčko-se jí na stolku hromadilo pití,nikoho z personálu ji nepomohl napít. Hlavně,že tam měli čerstvě vymalované od Nadace Archa Chantal

covampotom ( 18. září 2014 16:49 )

Když vidím fotku Švába, začínám chápat význam pojmu "nomen omen"...

marie60 ( 18. září 2014 09:49 )

Sokola si najímají pracháči,kterým hoří koudel u perdele.

marie60 ( 18. září 2014 09:47 )

marie60 ( 18. září 2014 09:47 )

 Podle jiných článků, sám Šváb není tak čistý. Měl už dávno sedět za vydírání, ale místo toho ještě dělá ředitele v nemocnici.Jak někoho zastupuje Sokolíček, tak to smrdí.

Zobrazit celou diskusi