Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 19°C

Nemocnice se rodině zavražděné pacientky stále neomluvila! Proč?

Autor: dce - 
25. srpna 2014
18:50

Petr Vondráček už v rumburské nemocnici pracovat nebude. Výpověď podal již před dvěma týdny, spor se jeho bývalým zaměstnavatelem ale trvá. Vondráček se také pozastavil nad faktem, že se nemocnice stále neomluvila rodině zavražděné ženy.

Je to už několik dní, co Českem hýbe kauza rumburské nemocnice, ve které zdravotní sestra zvláště vynalézavým způsobem zabila jednu starší pacientku. V současné době je spor mezi Vondráčkem, lékařem, který údajně celou podezřelou událost nahlásil, a ředitelem nemocnice, který naopak tvrdí, že lékař měl sestru kryl, protože s ní měl sexuální poměr, v bodu vrcholu.

V rozhovoru pro deník Právo totiž Vondráček prohlásil, že infuze, která měla fungovat jako důkaz, skončila krátce po události v koši. Důkazy ale už byly zajištěny. Podle zpráv za poslední dva roky je navíc Darek Šváb, ředitel nemocnice, známý kriminálník, který neváhal použít násilí a výhrůžky, aby dosáhl svého.

Navíc vyplulo na povrch, že ani po téměř třech měsících od smrti pacientky se nemocnice rodině zemřelé neomluvila. Vondráček se k této situaci vyjádřil lítostí: "Velmi mě mrzí, že se vedení nemocnice ještě neomluvilo rodině té pacientky, která tu zemřela," prohlásil v rozhovoru.

Ředitel Darek Šváb nám bohužel k celé situaci nepodal žádné vyjádření, momentálně totiž není k zastižení a na celou věc v nemocnici uvalil informační embargo. Celou kauzu už navíc od čtvrtka sledují celorepubliková média. Rodina zabité ženy se o jejím osudu dozvěděla až v pátek od policistů. Ti jí řekli, že jejich příbuzná nezemřela přirozenou cestou. Jakou hru Šváb se svou nemocnicí hraje?

terezice.palice ( 26. srpna 2014 11:16 )

Rikate ze odsuzujete system, kde psovi se pomuze a cloveku nikoli. Je zde par rozdilu mezi tim a taky dost duvodu, proc to u lidi nejde. Psa se na to nikdo nepta, a taky je zcela legalni utratit psa, ktery je sice zdravy, ale jeho chov se zkratka nevyplati nebo nema budoucnost (utulky, nechtena stenata). Proste ta moznost tady je a zdaleka se nepouziva jen v pripade, ze pes je nevylecitelne nemocny a trpi. To same u lidi. Kdyby se mohla eutanazie provadet, jak by bylo zaruceno, ze to nikdo nezneuzije, mrtvy nemluvi, nikdo by nezjistil, zda s tim bylo souhlaseno nebo ne. Samozrejme ze v jinych statech to funguje, ale podivejte se, jaky je v nasem state bordel (i kdyz si nedelam iluze, ze jinde je to jinak), myslim, ze v hospicech by se eutanazie provadely vice jak casto, nase spolecnosti na to neni, podle meho nazoru, jeste pripravena. Myslim, ze je treba jeste pockat. A urcite se neohanet nazorem, ze psovi se tady pomuze a cloveku ne.

popocatepetl ( 26. srpna 2014 09:40 )

Ale to zatim nevime, ze podala umirajici pacientce draslik do zily! To je zatim jen hypoteza lekare, co se mohlo stat! Hypoteza, kterou media berou jako fakt.

hejhej ( 25. srpna 2014 20:05 )

Nemocnice se neomluvila rodině. Ryba vždy smrdí od hlavy, ředitel a místostarosta, trestně stíhaný nestojí za nic.

popocatepetl ( 25. srpna 2014 20:04 )

Před kamenováním a lynčováním si pěkně počkejme, jestli vůbec nějaká vražda byla. Zatím je to jen obvinění, a dokonce možná křivé. Dotvádáme se, že řivá obvinění jsou v okolí pana ředitele nemocnice docela oblíbená praxe. Možná žádná pacientka "zavražděna" nebyla. Ani její pozůstalí do pátku nevěděli, že by úmrtí jejich maminky nebylo přirozené. Na serveru dfens-cz.com je moc pěkný blog lékaře (upozornil na něj čtenář jiného online deníku, který o tom poučně - a beze sporu s hlubokou znalostí věci - píše. Takže si pěkně počkejme, co policie vyšetří. Žádná vražda se vůbec nemusela stát, doktor možná nikoho nekryl, jak je obviňován. Jestli na místě předvyplnil protokol o smrti (prý formulář, ne úmrtní list) a vystavení úmrtního listi chtěl nechat na primáře, je to prý celkem běžná praxe, zejména když lékař v první chvíli má pochybnosti o příčině úmrtí (pan ředitel ale říká, "vystavil dva úmrtní listy"). Obvinění, že "uvedl nesprávnou příčinu smrti (selhání jater místo "zástava srdce") je prý nesmysl non plus ultra, neboť "zástava srdce, tj. nevratná zástava krevního oběhu je definice smrti, nikoliv příčina smrti" a kdyby to tam nějaký doktor napsal, "úřad" mu prý úmrtní list vrátí. Takže: počkejme si, jestli se nějaká vražda vůbec stala.

milofr ( 25. srpna 2014 19:40 )

a koho tou bestií myslíš, jestli jak se psalo že 70-tiletá pacientka měla rakovinu v pokročilém stádiu a mimo to ještě nějaké další komplikace tak to pro ni bylo vysvobozující, jinak ještě není vše vyšetřeno a ty tady hned prudíš

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání