Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podivné úniky odposlechů z případu sestra Věry M.: Ty bys chtěl, aby tu lítali policajti?

Autor: Etienne Bláha, Jan Doležal - 
16. září 2014
20:37

Kdo tajil smrt Jany K. (†72) v rumburské nemocnici? Spor mezi lékařem Petrem Vondráčkem a ředitele nemocnice Darkem Švábem graduje!

 FTV Prima přišla s nahrávkou, kde lékař mluví o krytí vraždy! Šokující debatu s Vondráčkem o nahlášení vraždy draslíkem záměrně špatně podaným přímo do žíly vedl ředitel Šváb 10. června.

„Vím, že bych to měl zapsat, ale je to tak závažná skutečnost, že prostě to rozmáznout nejde. Já bych správně měl hned zavolat policajty,“ přemýšlel Vondráček a dodal: „To bys byl rád? Že by tady lítali v noci policajti?“

Dále přiznává, že o odběrech, kterými prý sháněl důkazy vraždy, neexistuje žádná dokumentace.

Podivné manipulace

Blesk již 27. srpna zveřejnil dopis, který dokládá, že Vondráček podivné okolnosti hlásil hned primáři Richardu Bínovi. „Ale v zápise o úmrtí nebyla zmínka o omylném podání léků. List o prohlídce mrtvého byl uzavřen jako přirozená smrt,“ překvapil primář.

„Já jsem dokument jen předvyplnil. Dodělal to za mě někdo jiný,“ bránil se Vondráček pro TV Nova. Lékař teď čelí trestnímu oznámení, v němž ho nemocnice obviňuje navíc ze zatajování a znehodnocování důkazů.

dandova ( 17. září 2014 11:38 )

Znám auditora, který v Praze dělal 3 nemocnice. Shrnul to krátce - peníze ve zdravotnictví by byly, ale .....

sores ( 17. září 2014 10:22 )

 Vzájemě se kryjí a nechtějí přiznat chybu. Tak je to vždy, když doktor zaviní smrt člověka.Včera mluvil v telce paralimpionik a řekl, že se nedá srovnat pobyt v nemocnici v Americe a u nás.Tam že se zdravotníci velmi laskavě a hlavně neustále starají o pacienta 24hod.denně.To že u nás velmi chybí.V České nemocnici staří lidé co se musí krmit, umírají hlady a žízní.Personál na ně kašle. Byl zveřejněn nejeden případ v telce. Prostě v Česku vládne lhostejnost a bezohlednost vůči druhému.

zada ( 17. září 2014 08:49 )

Copak chce ředitel nemocnice zamést pod koberec. Asi by měli v nemocnici udělat audit. Ono to ve všech zdravotních zařízeních tak trochu smrdí od vrchu. Jsou tam lidi, kteří tam nemají co dělat, političtí ředitelé nemocnic a primáři taky!!! Jsou to taková hadi. Už jsem toho zaslechl víc o různých nemocnicích. jak mají přiležitost, tak se zbajíé těch ok terých vědí, že by je levou zadní mohli zastoupit. Většina těch pohlavárů nemocnic má akorát stranickou knížku a jejich praxe je mizerná, proto se zbají těch, kteří něco umí (protože jsou blbí). Kdo dělá ve zdravotnictví tak mi potvrdí, že ryba smrdí od hlavy. Teď jsou všichni podělaný skrz to, že jim budou kontrolovat ty jejich předražený nákupy a tak podrážejí nohy zaměstnancům, kteří to vědí!! Všechno souvisí se vším!!! A tak aby zakryli svoje nešvary a zlodějinu, včetně skryté korupce, tak prostě udělají hunbuk a vyhodí toho koho potřebují. Řediteli Švábovi já nevěřím ani slovo.Je to politicky dosazený člověk!!!!

fotrpjotr ( 16. září 2014 23:55 )

Dejte mu stejnou dávku draslíku a nechte to plavat.

elssa... ( 16. září 2014 23:08 )

tenhle lékař vše ounámil policii,a díky jemu se na to přišlo, tak proč se podezřívá? je jasné, že ted to bude špitál házet na něj, ale s těma lékařema máte pravdu, jak doktro neco zaviní hned je z toho venku, do karty se to dopíše to vám řekne i sestra a jeto

Zobrazit celou diskusi