Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladé dívky se proměnily v džihádistky: Stálo je to zřejmě život!

Autor: shp - 
16. září 2014
20:25

Obě byly mladé, krásné, ale v rakouské Vídni, kde vyrůstaly, si osvojily radikální myšlenky extremistů. Sabina Selimovičová (15) a Samra Kesinovičová (16) odjely do Sýrie, kde se přidaly k islamistům. Obě to nejspíš stálo život.

Mladé dívky jsou dcerami přistěhovalců z Bosny. Své dětství prožily ve Vídni, ale v ní se seznámily s místními islamisty, kteří je zmanipulovali, a dívky začaly jejich řečem věřit.

Nejdříve začaly psát na sociální sítě islamistické posty a následně dokonce zveřejnily fotografie, na kterých pózují zahalené v muslimských šátcích – burkách.

Teď zpravodajské servery přinesly informace, že dívky mohou být mrtvé. „Nemáme ještě naprostou jistotu, ale rodiče dívek již byli informováni, že jejich dcery mohou být po smrti,“ řekl webu Salzburger News mluvčí ministerstva vnitra Alexander Marakovits.

Úřady v Sýrii se snažily informace ověřit, ale v zemi zmítané boji je to velmi těžké. Ze země přišla nepotvrzená zpráva, že zemřela jen jedna z dívek. Která, však není jasné.

kuniksicht ( 19. září 2014 00:47 )

sice nevim, proc je nekdo debil ale "VARY" ma pravdu. nechavame je pomalu a jiste infiltrovat do jinych kultur, stavime jim mesity .....a oni jeste prskaji, kdyz jim rekneme, ze se nam nelibi zahalovani, jejich chovani. proc se roztahuji po svete kdyz je u nich takovy raj vedi jen oni. ale zkusme to i obracene. kdo z evropy chce do tech zasranejch statu kde ovce ma vetsi cenu nez zenska, ze by nam postavili kostel se me nechce ani verit..........

petranemeth ( 17. září 2014 13:27 )

zili ve Vidni ale rakusacky to nejsou ***e

petranemeth ( 17. září 2014 13:26 )

debile

petranemeth ( 17. září 2014 13:26 )

dobre jim za co...

petranemeth ( 17. září 2014 13:25 )

neprehanej.ve Vidni ziju a nevsimla jsem si......

Zobrazit celou diskusi