Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nová tvář islamistických radikálů?! Mladík přezdívaný Hipster džihádu!

Autor: haj - 
7. srpna 2014
20:20

Zdá se, že jedna z nejradikálnějších islamistických milicí Islámský stát Iráku a Sýrie (ISIS) má novou tvář na plakáty. Přidal se k nim muž známý pod přezdívkou „hipster džihádu“.

Jedná se o egyptského mladíka jménem Islam Yaken, který pochází ze zámožné rodiny z Káhiry. Na internetu se vyrojilo hned několik fotek, kde Yaken, vousatý muž s kudrnatými vlasy a moderními brýlemi, opravdu vypadá jako hipster džihádu.

Na jedné z fotografií sedí Islam Yaken na koni, na sobě má pověšený samopal a v ruce má tureckou šavli, kterou mává ve vzduchu. Stejnou zbraň má i na další fotce, kde stojí před špinavým autem.Na sociální síti navíc sám Yaken zveřejnil děsivé obrázky popravených hlav v koši a veřejně oslavuje hnutí ISIS a jejího vůdce Abu Bakr al-Baghdadiho.

Yaken nyní údajně žije ve Raqquě v Sýrii v cizím bytě a chce, aby za ním přijela i jeho rodina. Své matce zřejmě dokonce řekl, aby se nebála, že se vrátí původní majitelé bytu, protože jsou už mrtví.

Přitom ještě nedávno vedl Islam Yaken úplně jiný život a jeho příspěvky na Twitter byly zcela jiného rázu. Podle fotek a videí měl rád pivo a jeho největší starostí bylo, jak nejlépe spálit kalorie v posilovně. Navíc prý vystudoval právo na proslulé univerzitě Ain Shams a mluví anglicky a francouzsky.

Přátelé ho popisují jako člověka, který byl vtipný, ale vyvolával respekt. Jeho bývalá spolužačka Aliya Mikkawi napsala na sociální síť „Příběh Islama Yakena je strašně děsivý. Chodil se mnou dřív do školy.“

camse ( 9. srpna 2014 11:12 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé info www.cameso.webnode.cz

jana999 ( 8. srpna 2014 10:08 )

já teda nevím, že by komunisti pořád podněcovali nějaké války trubko,

zabibol ( 8. srpna 2014 09:17 )

Stejní zabedněnci a fanatici jako komunisti.

pepatiso ( 8. srpna 2014 08:39 )

Syrští vojáci jsou s takovýma rychle hotovi: https://www.youtube.com/watch?v=3Agcbmn3PFQ

theesus ( 7. srpna 2014 21:30 )

 http://suna.e-sim.org/lan.85738/

Zobrazit celou diskusi