Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kamioňák jel 400 km na šrot! Porazil reklamu a vjel do stavby dálnice

Řidič si o reklamní banner rozbil čelní sklo. Nadýchal 3,5 promile
Řidič si o reklamní banner rozbil čelní sklo. Nadýchal 3,5 promile  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, ljš - 
9. září 2014
11:52

Mysleli si, že jim veze materiál, pak ale dělníci na stavbě dálnice D2 zjistili, že je řidič kamionu, který se k nim přiřítil, namol opilý, a proto přehlédl uzavírku silnice. Policistům řekl, že si posledních 400 km vůbec nepamatuje. Jen zázrakem během své jízdy nezpůsobil žádnou nehodu a nikoho nesrazil.

Opilý řidič kamionu vjel v pondělí u Podivína na Břeclavsku na uzavřenou část D2, přičemž se náhle s vozem ocitl mezi dělníky opravujícími dálniční most. "Při kontrole nadýchal 3,5 promile alkoholu a policistům sdělil, že si nevzpomíná, jak ujel posledních 400 kilometrů," řekla mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová. Řidiči hrozí za řízení pod vlivem návykové látky až tři roky vězení.

Dálnice D2 je ve směru na Bratislavu u Podivína zčásti uzavřená kvůli opravě jednoho z mostů. Policie tam před několika dny odklonila dopravu. Toho si ale 55letý řidič kamionu kvůli své silné opilosti podle Vedrové vůbec nevšimnul.

Když vjel do uzavírky, dělníci si nejprve mysleli, že jim přivezl materiál na stavbu. Když si ale po dvou hodinách všimli, že kamion má prasklé čelní sklo a vystupuje z něj řidič, který se nemůže udržet na nohou, zavolali hlídku dálniční policie.

Ta muži odebrala řidičský průkaz a zakázala mu další jízdu. Až následně se zjistilo, že řidič při průjezdu na stavbu prorazil reklamní tabuli dodavatele stavby, umístěnou na uzavřené části D2.

Řidič v opilosti přehlédl uzavírku, prorazil reklamní banner a srazil několik dopravních značek Řidič v opilosti přehlédl uzavírku, prorazil reklamní banner a srazil několik dopravních značek | Policie ČR

zabibol ( 9. září 2014 18:12 )

Krakonoš to nebyl. Neumí řídit auto, neumí vůbec nic, jenom blbě kecat.

Zobrazit celou diskusi